Fiskefrikadeller med krydderurtesauce

Fiskefrikadeller med krydderurtesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Frikadeller

Hovedingrediens : TorskeFisk - Diverse torsk

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : sal

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Fiskefrikadeller:
500 g.torskefilet
2 æg
5 dl.Kaffefløde 9%
1 gulerod
 salt
 peber
 Muskatnød, friskrevet
 hvedemel
 olie eller smør til stegning
 
 Krydderurtesauce:
4 dl.Cremefraiche 38%
4 æggeblommer
 friske krydderurter f.eks. dild persille estragon m.m.
 
Opskrift:
Hak fisken med en kniv. Rør farsen sej med lidt salt og kom eventuelt lidt mel i for at give en fastere konsistens. Kom æggene i og rør farsen, så den bliver glat. Skræl og riv guleroden fint og bland den op i farsen sammen med fløden. Rør farsen til den har en passende konsistens. Smag den til med salt, peber og eventuelt lidt reven muskatnød. Lad farsen trække et par timer i køleskabet, så den bliver lettere at arbejde med. Form frikadellerne med en stor spiseske og steg den i olie eller smør 5-6 min. På hver side, til de bliver gyldne.

Lav cremen;
Varm cremefraichen og æggeblommerne op i en gryde under konstant omrøring uden det koger. Blend det lige før serveringen og smag til med hakkede friste krydderurter samt salt og peber.

Tips:

Anret frikadellerne på fad eller tallerken og servér cremen i en skål ved siden af.

Frikadellerne kan serveres på alle mulige måder og på alle mulige tidspunkter: til frokost, om aftenen eller som natmad. Krydderurtecremen kan udskiftes med hjemmelavet remoulade eller hollandaise. Vælg selv om retten skal serveres med groft rugbrød eller med grøntsager og en god kartoffel. Uanset tidspunktet på døgnet så hører der en kølig pilsner til.





karakterer:
Opskriften er vist 18452 gange,
og udskrevet 378 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.2    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu