Rabarbermos med flødeskum

Rabarbermos med flødeskum, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Frugt

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1000 g.rabarber skåret i grove tern
300 g.vaniljesukker
5 dl.piskefløde
 
Opskrift:
Forvarm ovnen til 190 grader. Bland rabarber og vaniljesukker i en bradepande. Vaniljesukker kan laves ved at lægge en stang vanilje i et glas med sukker i et par dage. Man kan evt. bruge almindeligt sukker til retten og hælde 1 tsk vaniljeekstrakt i fløden, når den piskes. Dæk bradepanden med alufolie og bag det i 45-60 min., til frugten er mør.

Si saften fra. 1 kg rabarber giver ca. ½ l saft, der koges ind til det halve. Den hældes op i en kande og stilles til afkøling. Den må ikke sættes i køleskabet, da siruppen kan krystallisere og blive uklar. Den bagte frugt pureres med en gaffel til en jævn, blød mos, køles af og stilles i køleskabet.

Fløden piskes til skum i en stor, afkølet skål. Rabarbermosen og lidt af siruppen vendes forsigtigt i. Det skal ikke være en ensartet, lyserød mousse, men bløde hvirvler af frugtmos og flødeskum.

Serveres i portionsglas dryppet med mere rabarbersirup.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)

Opskriften er vist 6563 gange,
og udskrevet 80 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu