Grydestegt Dådyrkølle

Grydestegt Dådyrkølle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Dådyr - Dådyrkølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kg.udbenet kølle
2-3 skiverbacon
2.5 dl.kogendevand/fond
2 stk.gulerødder i tern
1 laurbærblad
2 hakkede løg
10 peberkorn
1 dl.rødvin
 Salt
 peber
 
 Pynt:
180 g.bacon i terninger
500 g.champignon
 
 Sauce:
3 dl.fløde
50 g.ribsgele
 
Opskrift:
køllen gnides med salt og peber. Brunes i gryde sammen med baconskiverne. Vand/fond tilsættes sammen med gulerødder, laurbærblad, hakkede løg og peberkorn. Småkoger under låg ca. 90 min. Kødet vendes jævnligt og den sidste halve time tilsættes rødvin. Kødet skæres ud i ca. 1/2 cm tykke skiver og pyntes med bacon i terninger ristet sammen med champignon.

Sauce:
Stegeskyen sies, fløde tilsættes, hvorefter saucen smages til med salt, peber og ribsgele inden den jævnes.

Serveres med smørstegte, råstegte eller hvide kartofler serveres til. Grønt salat eller tilbehør, som til vildt.





karakterer:
Opskriften er vist 29986 gange,
og udskrevet 1340 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-02-03 22:50:45
Det er en rigtig god opskrift og en serdeles god smag

  -   2005-01-01 01:01:01
En virkelig god opskrift