Skær porrerne i skiver, riv gulerødderne groft og finsnit løget.
Blancher grøntsagerne, og bland dem derefter med salt og peber, og læg dem i bunden af et ildfast fad.
Læg torsken i herpå og pensel den med smeltet smør og drys med salt.
Hæld vand eller grøntsagsbouillon i fadet så grøntsagerne lige er dækket.
Sæt fadet i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 30 minutter.
Fisken løftes over på et serveringsfad.
Bouillonen sigtes fra i en gryde og jævnes med smørbolle, smag til med salt og peber og evt. sennepspulver.
Serveres med kartofler.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.9
(32 stemmer)
Opskriften er vist 130785 gange, og udskrevet 3831 gange.
Kommentarer
Sonja - 2013-01-12 09:29:32 Skal lave retten for 3. gang. Alle er vilde med den.
Idag vil jeg lave sennepssovs til,da den anden sovs fik en underlig farve.
- 2012-12-30 22:03:44 Super lækker ret. Men ja lidt fløde giver det sidste pift. Vi skal have det nytårs aften. :-)
Lis Eilskov Jensen - 2010-01-03 19:34:59 Mange tak for opskriften på torsk i ovn. Jeg nåede desværre ikke at prøve den nytårsaften, men den se rigtig spændende ud, og næste gang vi skal have torsk har jeg tænkt mig at prøve den opskrift.
Alvig - 2008-01-22 10:18:48 Det er en meget dejlig ret
Birgit forsat - 2007-09-05 19:38:14 men et ekstra pif,put lidt madlavningfløde i
Birgit - 2007-09-05 19:35:18 det smagte pragtfuldt,
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider