Belgiske vafler med gær og øl

Belgiske vafler med gær og øl, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 30 stk.
Varm DessertRet : Varm Dessert - Diverse Varme desserter

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red:

Belgiske vafler med gær og øl, billede 4 Belgiske vafler med gær og øl, billede 1 Belgiske vafler med gær og øl, billede 2 Belgiske vafler med gær og øl, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2.5 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3.3 dl. Øl. pilsner 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

1 flaske er 33 cl. eller 3.3 dl.
25 gram Gær, frisk
   
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
4 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Smørret smeltes i en gryde, mælk, fløde og øl tilsættes og væsken varmes til max være 37 grader C inden gæret smuldres i og røres ud i mælkeblandingen.

De tørre ingredienser vejes af og blandes sammen inden mælkeblandingen røres i lidt efter lidt.

Del æggene forsigtigt i blommer og hvider. Hviderne gemmes til senere hvor de skal piskes stive. Æggeblommerne piskes i dejen og den stilles nu til hævning et lunt sted 1 time.

Æggehviderne piskes stive og vendes i dejen og dejen er nu klar til bagning.

Ca. 7 cl. dej pr. vaffel 4-5 minutter på fuld effekt 200 grader C.

Tips:

Serveres varme, evt med vanllieis og lidt syltetøj, eller med frugtmos og flødeskum!


karakterer:
Opskriften er vist 85796 gange,
og udskrevet 2353 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (195 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 18825 (4482 kcal)
KJ pr. stk. 627 (149 kcal)
Vægt ialt 1801 gram
Vægt pr. stk. 60 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1045 KJ (248 kcal)
Protein 5.6 gram
Fedt 14.5 gram
Kulhydrat 23.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu