Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Æble/sveske clafoutis

Æble/sveske clafoutis, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Varm DessertRet : Varm Dessert - Diverse Varme desserter

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Højtid: Mortens aften

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :


Æble/sveske clafoutis, billede 4 Æble/sveske clafoutis, billede 1 Æble/sveske clafoutis, billede 2 Æble/sveske clafoutis, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 g.madæbler
2 tsk.sukker
 smør og hvedemel til fadet
200 g.svesker uden sten
 
 Dej
150 g.hvedemel
150 g.sukkeret
 nipsalt
5 æg
3 dl.sødmælk
1 dl.calvados
 
 flormelis
 
 flødeskum af 3-4 dl piskefløde
 


Opskrift:

Tænd ovnen på 180 grader C. alm. ovn.

Smør et ildfast fad med smør og drys det med mel. Bank det overskydende mel af. Skær æblerne i smalle både og drys dem med de to tsk. sukker og fordel dem og sveskerne i fadet.

Pisk ingredienserne til dejen grundigt sammen og hæld den over frugten.

Bag kagen i ca. 40 min.

Tag den ud, skru op på 200 grader C. alm. ovn, drys kagen med flormelis og bag den i yderligere 5-7 min.

Server kagen, mens den er varm/lun, med iskoldt flødeskum til.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)

Opskriften er vist 17312 gange,
og udskrevet 270 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Per  -  2008-11-03 22:25:07
Vi bage den i et tærtefad 27 cm. i diameter, vi kasserede omkring 1 dl. dej, men ellers passede det perfekt.