Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Skvaderkålstærte

Skvaderkålstærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Madtærte

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : mad-pigen

Indsendt :




Ingredienser:
 Dej:
1.5 dl.hvedemel
2 dl.grahamsmel
50 g.sesamfrø
1 tsk.groft salt
100 g.smør
1 dl.koldt vand
 
 Pensling:
1 æg
 
 Fyld:
1 kopskavderkål og et par nælder
2 skiverspegepølse
1 løg
2 spsk.olivenolie
2 dl.creme fraiche (evt. ymer)
3 æg
1 tsk.salt
0.5 tsk.hvid peber
75 g.reven mozarella eller anden mild ost
 


Opskrift:

Tærtedej:
Melet, sesam og saltet blandes sammen. Smørret skæres i tynde skiver og smuldres i meles med fingerspidserne. Vandet tilsættes og dejen æltes til en tyk fast dej. Lad dejen hvile 10 min. i køleskabet. Rul dejen ud på et let melet bord til den har form som en stor cirkel. Læg dejen i en smurt tærteform og tryk den let fast rundt i kanten. Lad så dejen hvile mindst en time i køleskabet. Dette forhindre at dejkanten skrider under forbaningen. Den køleskabskolde tærtebund pensles med æg, og forbages i ca 10 min i en 200 grader forvarmet ovn.

Fyld:
Skvaderkålen og nælderne skylles, og deles i småblade. Lad dem dryppe godt af i en sigte. Løget finthakkes og småsnurre i olien i 4-5 min uden at brune. Løg og skvaderkål fordeles over den forbagte tærtebund. Æg, creme fraiche, salt, peber og osten piskes sammen. Ægge/ostemassen hældes over tærten og bages i ca 30 min. ved 200 grader.

Tips:

Tærten kan evt. pyntes med skiveskårne tomater rundt i kanten, før den bages. Hvis man ikke har mulighed for at finde skvaderkål og nælder, kan samme opskrift også sagtens bruges med spinat eller alle former for salat.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (2 stemmer)

Opskriften er vist 4816 gange,
og udskrevet 76 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

gerda  -  2008-04-26 01:00:51
Den er bare god , har brugt den til eftermiddags te um um


gerda  -  2008-04-22 13:43:49
Den er bare god . Jeg har dog valgt ar bruge tomat skiver og lidt chilli i stedet for for spegepølsen


mad-pigen  -  2007-03-29 21:24:54
Hov, undskylder meget fejlen i opskriften. Der er selvfølgelig ikke noget der hedder skvaderkål men SKVALDERKÅL :)