kikærte-mel eller udblødte kogte kikærter som er blendede2 dl. kikærte-mel eller udblødte kogte kikærter som er blendede
1
tsk.
spidskommen1 tsk. spidskommen
1
tsk.
chili/cayennepeber1 tsk. chili/cayennepeber
1
tsk.
gurkemeje1 tsk. gurkemeje
1
tsk.
garam marsala1 tsk. garam marsala
0.5
salt0.5 salt
evt.
persille evt. persille
vand vand
olie til friturestegning olie til friturestegning
Opskrift:
Lav i en skål en dej af krydderier, kikærtemel (eller kikærter, der er pulveriseret i en blender) og vand. Konsistensen skal være som en lidt tyk pandekagedej. Man kan snildt forøge krydderimængden hvis man ikke er bange for stærk mad og det er lækkert at blande hakket persille i dejen - eller drysse det over efter pakorasne er stegt.
Blomkålshovedet deles i buketter á ca 3 cm i diameter og dyppes/vendes i dejen.
Olien varmes op i en gryde, og de dej-svøbte blomkålbuketter lægges ned i olien 4, 5 ad gangen afhængig af hvor stor gryden er og frituresteges et par minutter. De skal være dækket af olien og må ikke ligge for tæt når de steger.
Pakoras kan serveres varme eller lunkne. De anvendes som snacks til cocktails, men kan også bruges som tilbehør til forskellige indiske retter.
Man kan bruge alle mulige slalgs grøntsager men blomkål eller brokoli smager bedst!
det er en god idé at lave en dip á la relish til eller bare servere dem med Sweet Chili, fås i alle grønthandlere på flaske
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 2.8
(2 stemmer)
Opskriften er vist 15293 gange, og udskrevet 213 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider