Melboller til suppe (glutenfri)
Hovedingrediens : Mel - Glutenfrit mel Indsendt : Red : |
|
|
Bring margarine og vand i kog. Tilsæt alt melet og husk på en gang, ved konstant omrøring med håndmixer. Tag afbagningen af varmen, når den slipper gryden. Lad den afkøle til håndlunken. Pisk et æg sammen ad gangen. Tilsæt ægget lidt efter lidt. Rør dejen godt mellem hver tilsætning af æg med håndmixer. Pas på at dejen ikke bliver for flydende. Tilsæt salt.
Bring en gryde med stor overflade i kog med letsaltet vand. Sæt en kande med koldt vand parat. Desuden en skål med koldt vand og en hulske. Tag gryden af varmen. Fyld dejen i en plastpose. Klip et hjørne af posen. Dyp en kniv i det kogende vand. Pres lidt dej frem og snit det af. Tilbered kun et lag boller ad gangen. Sæt dem over varmen. Hæld lidt koldt vand i gryden, lige når vandet når kogepunktet. Gentag dette tre gange i alt. Tag bollerne op med en hulske og læg dem i koldt vand. Derefter til afdrypning i en sigte. Læg bollerne i den varme suppe lige før servering. De må ikke koge. |
|
Opskriften er vist 33591 gange,
og udskrevet 528 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Marianne - 2018-11-18 17:55:47 Mel og husk kan udskiftes med mannagryn. Fik jeg som barn. Smager fantastisk - kan også bruges til saftsuppe. Ikke fryseregnet. Lis Mølgaard - 2016-03-11 12:33:22 Kan melboller fryses ned????? hadberg2121 - 2014-03-03 16:15:46 hej vil prøve at lave dem men kan de frys ned. Sommer - 2011-05-02 18:23:24 Kan melbollerne fryses? anonym - 2009-12-30 13:04:32 min familie synes det er de bedste melboller de nogen sinde har fået. jeg brugte kun 3 æg da dejen ellers ville være blevet for tynd. jeg gentog ikke processen med det kolde vand tre gange men holdt bare grydens temp under kogepunktet. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne