Nødde- Mazarintærte

Nødde- Mazarintærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Nødder - Hasselnødder

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Hanne

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
 Tærtebund:
100 g.smør
200 g.hvedemel
50 g.flormelis
1 æggeblomme
 
 Fyld:
100 g.marcipan
100 g.flormelis
65 g.blødt smør
1 æg
 
 Top:
150 g.hasselnødder
50 g.grønne græskarkerner
100 g.smør
75 g.sukker
2 spsk.akaciehonning
 
Opskrift:
Smuldr smør med mel, tilsæt flormelis og saml dejen med æggeblomme. Lad dejen hvile i 30 min.
Rør marcipan med flormelis, smør og æg.
Top:
Hak hasselnødder groft og bland dem med græskarkernerne, smør, sukker, akaciehonning i en gryde. Giv blandingen et kort opkog. Rul tærtedejen ud og beklæd tærteformen( 21 Cm.) prik dejen og bag den ved 200 grader i 15 min. Fordel marcipanmassen i bunden af bagværket.

Bages ved 200 grader i 12 min. Fordel toppen over tærten og bag ved 190 grader i ca.10 min.

Tips:

Husk ved varmluftsovn mindre grader. En rigtig bombe som er god med kold cremefraiche.


karakterer:
Opskriften er vist 22781 gange,
og udskrevet 629 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Anke  -  2009-10-25 12:40:11
En himmelsk mundfuld. Den er speciel god, når den først har været en tur i dybfryseren. Nydes selvfølgelig optøet.

Trine  -  2009-03-30 10:08:45
Pragtfuld kage. Jeg udskiftede nødderne med hindbær.

Hanne  -  2008-05-02 15:53:40
Uhm...den smagte pragtfuld. Fik den som dessert med vanilieiskugler og jordbærsauce til. En rigtig lækkerbidsken!

Julie  -  2007-04-23 19:28:30
Man kan pynte tærten med mørk chokolade - det smager fantastisk!