Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Brownie med nødder

Brownie med nødder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
Kager i formRet : Kager i form - Brownie

Hovedingrediens : Nødder - Diverse nødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Brownie med nødder, billede 4 Brownie med nødder, billede 1 Brownie med nødder, billede 2 Brownie med nødder, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
90 gram Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
200 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
400 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
120 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
200 gram Valnøddekerner 2.5 dl. hele valnøddekerner svarer til ca. 100 gram.

2 dl. hakkede valnødekerner svarer til ca. 100 gram.
   


Opskrift:

Smelt chokolade over vandbad.

Smør, sukker og vanillesukker røres, til sukkeret er helt opløst i smørret. Æggene røres i et af gangen. Mel, bagepulver, kakao og flydende chokolade blandes og røres i massen. De grofthakkede valnødder eller hasselnødder tilsættes.

Dejen bredes ud i en lille smurt bradepande ca. 23x33 cm. i en tykkelse af 2-3 cm. Kagemassen bages i ovnen ved 175 grader C. alm. ovn i 30-40 minutter.

Derefter skal den have lov til at køle lidt af, før den skæres i kvadratiske stykker på omkring 5 cm.

Tips:

Drys evt. med flormelis inden servering




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (426 stemmer)

Opskriften er vist 262122 gange,
og udskrevet 8526 gange.


Energi:
KJ total 28042 (6676 kcal)
KJ pr. stk. 2336 (556 kcal)
Vægt ialt 1503 gram
Vægt pr. stk. 125 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1865 KJ (444 kcal)
Protein 7.2 gram
Fedt 26.6 gram
Kulhydrat 46.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Per  -  2019-04-22 22:01:05
Brownie er en af mine favoritkager, sådan lidt konfektagtig :)


Johan Pedersen  -  2019-04-16 19:14:32
Jeg prøvede at lave brownies. Jeg fik en klump masse. Nok ikke opskriftens fejl. Ups


Simone   -  2017-02-18 10:00:05
Hvis keg laver en bradepande hvor længe skal den så ha og hvor mange grader?😊


mig  -  2016-09-13 18:40:20
hej jeg skal severe den for min klasse i morgen er den god til børn er selv et barn jeg har fødslesdag i morgen hilsen mig


Linda  -  2016-09-05 16:43:00
Rigtig god Brownies. Jeg brugte 300 gr sukker istedet for 400 gr.


Nikoline  -  2015-03-21 10:18:37
Super god kage ;) Det er nu anden gang at jeg skal til at bage den på en måned! Både mig og familien elsker den! :D


Louise  -  2014-11-30 17:06:21
Super god kage men istedet for 44% choko har jeg brugt 70 % og ingen kakao i min mand og to børn elsker den og ber mig om at lave den tit nu :)) så den opskrift kan jeg i hovedet nu :))


Isbilen  -  2014-09-18 20:28:13
Jeg elsker at det ikke er sá södt, derfor bruger jeg mörkere chokolade. Men super lækker og nem kage! Bruger den altid, 10 herfra!


lisbeth  -  2014-08-25 19:07:04
skal smøren smeltes??


susanne 40  -  2014-03-22 17:29:05
Bedste Brownie-opskrift ever! Vi brugte 85% chokolade og derfor kun 40 gr kakao. Perfekt resultat!


Lennart  -  2013-11-27 03:29:08
Okay denne opskrift kan også bruges til at lave mug brownies. Brug et the krus der kan holde til en tur i micro ovnen. put 20g smør, 20g chokolade 44-56% i kruset, og varm i microen i ca 15sek til det er smelted. tilsæt så et halvt æg (bland ægge blomme og hvide sammen i et glas) tilsæt så, 35g sukker, 12g mel, 9g kakao, 2g vanillesukker og bland det hele godt sammen med en ske. tilsæt så 20g knuste nødder efter smag, jeg bruger selv hassel nødder. bland det godt sammen, og sæt kruset i microen i ca 1min 40 sek (850w) og du har et krus dejlig brownie, lige til at smide lidt vanille is, eller flødeskum oven i, og så tager det under 5 min at lave :-) Men pas på, når du først er kommet i gang kan det være svært at stoppe med at lave igen :-)


  -  2013-06-08 16:23:49
Overdrevet lækker! Brugte 70% chokolade og tilsatte to spsk stærk expresso . kan kun anbefales . For 10 af mig også:)


Andrea  -  2013-01-26 16:50:57
Super god!!!! Skal prøves hvis man er til brownies! Første gang gik rigti godt, men pas på med at bage den i en for tyk form


SB  -  2012-10-13 15:00:31
Smelt chokolade, smør og sukker over vandbad. Det er meget bedre, og derefter pisk de 4 æg i en af gangen når chokoladen er kølet lidt ned, og til sidst de øvrige ing.


Rthyep  -  2012-08-10 06:45:42
Min yndlingopskrift på brownie - tak for den , det er altid et hit både som fin dessert m lækre bær iog god vaniljeis el. Bare til hjemmet el jobbet som den er.. en sikker vinder...bruger hasselnødder fordi jeg ikke kan lide valnødder , det fungerer super :-)


Sofia  -  2012-07-05 12:40:52
den er mega god! bagte den og den blev fantastisk!


Kathrine  -  2012-05-17 12:01:56
Det er en stor succes:-) Jeg putter hakket hvid chokolade i også! Det gør den bestemt ikke dårligere


  -  2012-04-09 20:13:26
Den er vildt god elsker den virkelig!!!:)


Maiken  -  2011-11-07 20:45:38
Verdens bedste brownie!!! Mums :-D


Nina  -  2011-01-22 22:02:32
Hold da op, de er gode! Men man kan sagtens skære 50-100 gram af sukkeret. Jeg syntes, den blev lige rigeligt sød.


  -  2011-01-11 17:07:18
Den kan sagtens laves dagen før


maja  -  2010-11-04 14:31:49
uhhaaa dejlig kage!!!!!!!!!!!!!!!!


Benedicere.  -  2010-09-19 18:35:24
Skal kage serveres samme dag den er bagt, eller kan man bage den dagen inden?


Christian  -  2010-03-20 13:38:30
Godda' Den lyder rigtig lækker den skal prøves! Men i stedet for mørk chokolade vil jeg bruge mælkechokolade :) Gør det noget?


HeidiRenée  -  2010-03-05 16:20:12
Virkelig fantastisk god kage! grugte 250g mørk chokolade, 200g fløde chokolade. Og 150g hvid som jeg hakkede og blanede i dejen. Brugte desuden mandler istedet for valnødder


Mona  -  2010-01-29 20:32:35
Jeg bagte den i dag og fordi én i familien ikke bryder sig om nødder lagde jeg pekan nødderne (jeg valgte pekan fremfor valnød) PÅ kagen i den ene side og så er halvdelen uden. Hvis man helst vil være fri for nødden kan man jo også altid pille den af. Kagen er SUPER både med og uden. Tak for den lækre opskrift !


karina  -  2010-01-23 13:02:32
er denne kage fryseegnet? og i så fald, bør man så vente med at skære den ud til den skal bruges?


Mia  -  2010-01-12 19:31:00
SUPER kage - smager rigtig godt og nem at lave


Per  -  2009-11-30 20:46:53
Smøret skal ikke smeltes, men underligt spørgsmål, 200 g. smør vejer 200 gram uanset om det er smeltet eller fast??


LolKage  -  2009-11-16 02:07:26
Skal smørret også smeltes ? Hvis ja, skal det så være 200 gram smeltet smør ELLER 200 gram fast smør, der bagefter smeltes ? :D


Anders6013-Tech-TAU-DK-  -  2009-11-12 15:13:57
kunne ikke finde 30% scokolade (min 70%) håber ikke den ødelægger den


mathias fra mathias og jacob  -  2009-09-27 12:23:53
smager mega godt med snikers istedet for nødder


Lena  -  2009-09-06 14:28:25
Lavede den til stor rund fødselsdag hvor bl.a. en kok var meget imponeret og roste den. Brugte nok nærmere 150 g hasselnødder og dryssede lidt hakkede hasselnødder på toppen også. Fantastisk kage 10 herfra.


Ann  -  2009-07-20 13:39:55
Kan den fryses?


stina  -  2009-07-14 08:32:56
En rigtig god kage, flot 10 tal herfra. Jeg brugte 70% mørk chokolade istedet for 30% og den blev rigtig god.


mathias og jacob  -  2009-07-06 16:08:40
Vi venter på at kagen bliver færdig. Vi er meget spændte på hvordan den smager. Vi har nemmelig puttet snikers i istedet for nødder. XD


Karen  -  2009-06-22 18:05:07
Har flere gange bagt den som tilbehør til en lækker vanilieis på en desserttallerken. den er bare superlækker. Jeg har også bagt den til mange personer, altså ganget flere gange op, det virker fint. Kagen bliver stadig saftig og konfektaktig. Også stor tak til Per for opskriften fra mig.


Rosa  -  2009-06-20 09:22:04
den er super god men den mætter rigtig meget


Emil  -  2009-06-03 19:52:13
Super lækker kage har netop lavet den med kærsten dog med lidt ændringer :D da vi begge er chokolade elskere tog vi 300gr chokolade istedet 150g mørk og 150 hvid. og knuste nødderne (hassel,pistacie,cashew og mandel) blev super lækkert hvis man har en meget sød tand. Men stort TAK til per havde det ikke været for denne opskrift havde vi ikke lavet brownies !


Lasse  -  2009-05-04 19:44:56
Brugte for lille fad.. OBS (brug bradepande som skrevet) Men smagen er helt i orden.. Rigtig dejlig nøddesmag oveni alt det lækre chokolade.. Brugte desuden 300g sukker 100g brun farin.


Siw..  -  2009-03-06 14:49:19
Mega lækker kage!!Prøvlige at chill ik? Jeg går mega meegt op i kager!


  -  2009-01-20 16:55:06
skal den hvæve


sss  -  2008-11-27 13:08:40
for det første er kogechokolade ikke kvalitetschokolade!!! og brownies skal ikke have så meget i ovnen da de bliver tørre!!


Michelle  -  2008-10-30 18:10:45
Det lyder, som den kage jeg lige står og mangler til en Julefrokost i morgen; så nu må vi se, om den bliver et 10 værdi!?


Sunny  -  2008-10-16 17:48:35
Suverænt gode brownies, nødderne giver lige det sidste pift. Det skal lige siges at de 2 dl kakao vikelig er 2 dl kakaopulver. Vigtigt at bage den længe nok, min var lidt flydende i midten, så bliver den for klæg.


Rikke  -  2008-07-27 18:17:56
Info til allergifolk: Den kan også sagtens bages uden nødder og stadig smage fantastisk! 10 point herfra :)


Trine.  -  2008-06-12 18:18:35
Jeg har lige bagt denne kage i dag.. Og resultatet er blevet SUPER!!! Glæder mig virkelig til at sætte tænderne i den.. Kan varmt anbefales :-)


Nina  -  2008-04-07 14:31:57
har lige været inde og se opskriften. Ud fra de andres mening er der blandede meninger. så jeg tror jeg vil prøve at bage den en anden gang.


  -  2008-02-26 17:12:36
mums den er jeg lige ved at bage, glæder mig rigtig meget til den :)


Olaf  -  2007-12-29 18:21:06
Lav den til en chokoladekage i stedet for. Sådan en smager bedre. Tilsæt 80 g mel, 1½ dl juice og lidt mere bagepulver. Det rene slik!


lea  -  2007-11-11 16:57:37
rigtig rigtig god har givet 9 er gog tilpas


Camilla  -  2007-09-08 15:37:53
Den er alt for meget chokolade for min smag, ved ikke om det var fordi jeg brugte en 74 % choko ...


laura  -  2007-09-05 08:39:53
super lækker kage, nem at lave, kan klart anbefales. den var et hit til fødselsdagen...


Freke  -  2007-07-25 20:17:58
For nemhedens skyld, smelt margarine og chokolade sammen, emetn i gryde eller i micro. Bland æg og sukker i stedet. Super kage


Frida  -  2007-07-17 13:28:54
Den er rigtig god jeg elsker brownies. Og den er mega god UmMmI


Per  -  2007-05-11 22:09:35
Marlene, en brownies skal være meget fast i det, nærmest konfektagtig.


Julie  -  2007-04-23 19:18:04
Hvis man undlader bagepulveret helt får man en fantastisk tung kage - det smager SÅ godt - når det handler om brownies - og det gør det jo! 10 herfra!


ravn  -  2007-03-01 07:56:48
den smager vildt godt. jeg giver et stort 10 tal:-)


Stud.Bager  -  2007-02-18 14:29:35
Sukkerlaget tror jeg ikke kan undgåes...men det er jo ikke det ydre, der tæller ;-)


birthe k  -  0000-00-00 00:00:00
den er god men jeg får ligesom en sukker skorp på den foroven hvad gør jeg galt ?


Strauss  -  0000-00-00 00:00:00
ALT for sød kage til mig, men med masser af creme fraiche kan det lige gå. Den får dog kun 4 herfra.


Astrid  -  0000-00-00 00:00:00
Malene: Du ved godt, at det er brownies og ikke en almindelig kage, du har bagt? Alletiders: 12 personer ?!!!!? Her rakte den til 3 ....


Malene  -  0000-00-00 00:00:00
Den blev rigtig dårlig, hæver ikke nok og er alt for fedtet. Ikke en succes for mig.


Gitte  -  0000-00-00 00:00:00
Smager fantastisk til rørt vanilieis


Malene  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig god kage, og utrolig nem og hurtig at lave


Tina Nordstrøm  -  0000-00-00 00:00:00
Det er en super god kage MuMs MuMs betre end mina egne


Malle  -  0000-00-00 00:00:00
Efter min mening lidt for sød


  -  0000-00-00 00:00:00
det her er hvad man kalder er god kage jeg gi`r dig "10"


mesterbageren  -  0000-00-00 00:00:00
hurtig, nem og dejlig kage


Bagermester Harepus  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig god kage!