Surdejs-rugbrød

Surdejs-rugbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Brød

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Laura

Indsendt :



Ingredienser:
 Surdej:
200 g.hvedemel
50 g.gær
2 dl.vand
 
 Ingredienser:
1.25 l.lunkent vand
400 g.hvedemel
500 g.skårne kerner(rug)
300 g.groft rugmel
 salt
 
Opskrift:
Blandes til en lind grød sammen med surdejen. Henstår i 8 timer.

Fra dejen tages nu 200 g surdej til næste gang. I resten røres 300 g skårne rugkerner og 500 g groft rugmel, evt. vand. Dejen fyldes i 2 forme og efter 4 timer.

Smøres med fedtstof og sættes i ovnen.

Bages ved 180 grader i ca. 2 timer.
Brødene pensles med vand når de er færdigbagt og afkæler under et klæde.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (4 stemmer)

Opskriften er vist 15688 gange,
og udskrevet 339 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

vicky  -  2009-01-07 11:39:41
elendig opskrift.. fyldt med fejl.. prøver at bage det på to forskellige måder og alligevel bliver det ikke gode rugbrød