sukker tilsættes lidt efter lidt200 g. sukker tilsættes lidt efter lidt
100
g.
kokosmel tilsættes100 g. kokosmel tilsættes
70-100
g.
chokolade hakkes og røres i70-100 g. chokolade hakkes og røres i
Fyld: Fyld:
2.5
dl.
creme fraice2.5 dl. creme fraice
2.5
dl.
piskefløde pisket til skum2.5 dl. piskefløde pisket til skum
1
ds.
ferskner i små tern1 ds. ferskner i små tern
Lidt
vanillesukker Lidt vanillesukker
Opskrift:
Marengsbund og –låg:
Æggehviderne piskes stive, sukker tilsættes lidt efter lidt, kokosmel tilsættes.
Chokolade hakkes og røres i.
Kagebunden (½delen af marengsen) bages i det ovn-faste fad, som kagen skal serveres i, MEN aftegn forinden fadets omkreds på et stykke bagepapir. Pensl derefter papiret lidt med olie (så slipper marengslåget bedre efter bagning) og fordel den resterende ½del marengs inden for aftegningen. HUSK marengs kan ”vokse” lidt under bagning.
Bages ved 175 grader ca. 15 til 20 min.
Lad bundene svale lidt, før de forsigtigt lempes over på en bagerist for at blive kolde.
Fyld.
Pisk piskefløden til skum. Vend cremefraiche i. ferskner i små tern blandes i flødeskumsfyldet. Smag evt. til med vaniliesukker.
Fordel fyldet mellem de 2 bunde.
Sættes på køl.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.9
(9 stemmer)
Opskriften er vist 20328 gange, og udskrevet 439 gange.
Kommentarer
Fie - 2011-04-09 16:09:32 Rigtig lækker kage! Jeg puttede 4 æbler i tern i, istedet for ferskner - men alt frugt kan jo bruges :) Chokoladen vendte jeg desuden i flødeskummet/creme fraichen, det fungerer fint.
marianne - 2009-12-12 15:34:21 det er en lægger kage som men kan bruge som dessert eller til kaffen je har fået den hos min datter flere gange den er dijlig frisk hun bruger revet æbler istedet for
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider