| |
|
Rugbrødsboller
Rugbrødsboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Alletiders Kogebog
|
| | 1. dag: 1. dag: | | | Surdej: Surdej: | 100 | g. | rugmel100 g. rugmel | 1 | dl. | økologisk kærnemælk1 dl. økologisk kærnemælk | 5 | g. | gær5 g. gær | | | | | | Ingredienserne røres sammen og står ved Ingredienserne røres sammen og står ved | | | stuetemperatur til næste dag. stuetemperatur til næste dag. | | | | | | 2. dag: 2. dag: | | | Surdejen fra dag 1 røres op med: Surdejen fra dag 1 røres op med: | 2 | dl. | vand2 dl. vand | 200 | g. | rugmel200 g. rugmel | | | | | | Iblødsætning bruges dag 3: Iblødsætning bruges dag 3: | 750 | g. | rugkerner750 g. rugkerner | 7.5 | dl. | vand7.5 dl. vand | 40 | g. | salt40 g. salt | | | | | | 3. dag: 3. dag: | | | Færdig dej: Færdig dej: | | | Surdej Surdej | | | iblødsatte rugkerner iblødsatte rugkerner | 100 | g. | rugmel100 g. rugmel | 20 | g. | mørk sirup20 g. mørk sirup | | | | | | Pynt: Pynt: | | | Græskarkerner når dejen er kommet i formene Græskarkerner når dejen er kommet i formene | | | |
| |
Surdej og iblødsatte rugkerner røres med rugmel og mørk sirup cirka ti minutter. Dejen skal være meget blød. Lad den hvile et lunt sted en halv time.
Brug små forme eventuelt silikoneforme eller muffinsforme. Smør formene og hæld dejen heri. Lad rugbrødsbollerne efterhæve to timer et lunt sted.
Forvarm ovnen til 250 grader og skru ned til 200 grader, når bollerne sættes ind. Bag dem 23-25 minutter ved 200 grader.
|
|
Bedømmelse af denne opskrift:
2.3
(10 stemmer)
Opskriften er vist 26265 gange, og udskrevet 438 gange.
| |
|
|
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
|
|