Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Rugbrødsboller

Rugbrødsboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 30 stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : daytiger

Indsendt :





Ingredienser:
 1. dag:
 Surdej:
100 g.rugmel
1 dl.økologisk kærne­mælk
5 g.gær
 
 Ingredienserne røres sammen og står ved
 stuetemperatur til næste dag.
 
 2. dag:
 Surdejen fra dag 1 røres op med:
2 dl.vand
200 g.rug­mel
 
 Iblødsætning bruges dag 3:
750 g.rug­kerner
7.5 dl.vand
40 g.salt
 
 3. dag:
 Færdig dej:
 Surdej
 iblød­satte rug­kerner
100 g.rugmel
20 g.mørk sirup
 
 Pynt:
 Græskar­kerner når dejen er kommet i formene
 


Opskrift:

Surdej og iblødsatte rugkerner røres med rugmel og mørk sirup cirka ti minutter. Dejen skal være meget blød. Lad den hvile et lunt sted en halv time.

Brug små forme eventuelt silikoneforme eller muffinsforme. Smør formene og hæld dejen heri. Lad rugbrødsbollerne efterhæve to timer et lunt sted.

Forvarm ovnen til 250 grader og skru ned til 200 grader, når bollerne sæt­tes ind. Bag dem 23-25 minutter ved 200 grader.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.3    (10 stemmer)

Opskriften er vist 25443 gange,
og udskrevet 406 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu