Læg butterdejen på et let melet bord, så stykkerne overlapper hinanden med et par millimeter.
Rul dejen ud så den passer til en tærteform ca. 22-24 cm i diameter.
Beklæd den usmurte form med dejen.
Sæt formen i køleskabet i 10 minutter, prik den med en gaffel. sæt formen midt i ovnen i 15-20 minutter, dejen skal være let gylden. ovnen må ikke åbnes de første 10 minutter.
Mens dejen er i ovnen blandes creme fraiche, æg, æggeblommer, maizena, salt og peber og revet ost.
Når tærtebunden har bagt lægges skinken på tærtebunden, herover ligges tomatskiver, og creme fraiche massen hældes over tomaterne.
Tærten sættes i ovnen og bages ved 200 grader C. alm. ovn i 10-15 minutter eller til overfladen er stivnet og let gylden.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.3
(3 stemmer)
Opskriften er vist 70135 gange, og udskrevet 1157 gange.
Energi:
KJ total 8665 (2063 kcal)
KJ pr. Pers. 2166 (515 kcal)
Vægt ialt 881 gram
Vægt pr. Pers. 220 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 983 KJ (234 kcal) Protein 7.8 gram Fedt 17.6 gram Kulhydrat 11.8 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Per - 2012-08-15 15:36:40 Synes nu at butterdejen glider ned af siderne, og hæver op selvom jeg havde prikket den.
Men trykker blot butterdejen ned så der stadig er en kant på.
Den skal have længere end man tror, mærk efter om den er fast midt på inden den tages ud.
Nicole - 2012-08-14 18:36:55 Kan den fryses
lene - 2007-10-18 18:06:53 Den smager bare supergodt. Rigtig lækker med den friske tomat på..
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider