Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Himmelsk Rabarber/kokoskage

Himmelsk Rabarber/kokoskage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : r_larsen

Indsendt :


Himmelsk Rabarber/kokoskage, billede 4 Himmelsk Rabarber/kokoskage, billede 1 Himmelsk Rabarber/kokoskage, billede 2 Himmelsk Rabarber/kokoskage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
350 gram Rabarber renset vægt
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
100 gram Kokosmel 1 spsk. 2 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 35 gram
60 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.25 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

orden rabarberne og snit dem i fine stykker. Bland dem med de 125 g sukker og vanillesukker. Lad det stå og trække, til sukkeret er smeltet.

Rør fedtstoffet sammen med med 125 g sukker. Tilsæt ægget og resten af ingredienserne.
Fordel halvdelen af dejen i en smurt form, og bag bunden ved 185 grader C. alm. ovn i 10 min.

Kom rabarberne over den bagte bund, og hæld resten af dejen over.
Bag kagen yderlig i 40 min ved 185 grader C. alm. ovn.

Tips:

Severes med creme frais el. is. Super lækkert




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (19 stemmer)

Opskriften er vist 113765 gange,
og udskrevet 3451 gange.


Energi:
KJ total 12564 (2991 kcal)
KJ pr. Pers. 1570 (373 kcal)
Vægt ialt 960 gram
Vægt pr. Pers. 120 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1308 KJ (311 kcal)
Protein 2.6 gram
Fedt 18.4 gram
Kulhydrat 35.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Kaj Ove  -  2017-05-19 21:28:15
Nem opskrift. Hurtig vej til at imponere dine gæster (suppler med ca. 200 g. jordbær. Velbekomme!


Ditte  -  2015-05-19 07:28:54
Kan den fryses?


Marie  -  2013-05-24 09:27:33
Den er i sandhed himmelsk. Jeg tilsatte nogle små hakkede stykker marcipan, det var lige prikken over i'et. Jeg ruller dejen ud mellem 2 stykker madfolie, hvis dejen er svær at få af folien lægger jeg den på køl til den er lidt fast igen så kan folien let rulles af.


Lis  -  2010-06-07 06:26:45
Himmelsk kage. Jeg brugte et tærtefad på 24 cm. i diameter. Jeg gjorde ligesom Vibeke, lagde rabarber i bunden af fadet og dejen ovenpå som låg. Jeg kom ogå lidt mandler i dejen, og øgede mængden af dej med 25%, så der var nok dej til at dække kagen. Bagte den i 45 minutter.


  -  2010-05-15 21:27:50
Vibeke 15.05.2010 Skøn kage. I stedet for at lave en bund af dejen, så lagde jeg rababerne i bunden af fadet - og ovenpå al kokosdejen. Så slap jeg for besværet med at fordele dejen og bage 2 gange. Desuden fremhæver det kontrasten mellem det syrlige fra rababerne og det søde fra kokosdejen.


Uffe  -  2010-05-02 08:36:07
Super god kage, prøv evt. at bytte/suplere rabarber med Nettos bærsymphoni, det gør den ikke dårligere.


Christina  -  2009-05-16 13:25:29
Jeg brugte også en 24 cm i diameter tærtefad. Men for at få rullet dejen ud aftegnede jeg min tærtefad på et stykke bagepapir. Derefter rullede jeg dejen ud mellem de to stykker bagepapir med en kagerulle.. HUSK HUSK endelig at dejen skal være meget kold.. ellers vil den ikke slippe bagepapiret. Jeg skruede ned for ovnen efter bundet var bagt færdig, så undgik jeg at kagen blev for brun.


Per  -  2008-05-01 20:14:22
Manglede lidt information om hvilken form og størelse, jeg brugte et tærtefad i 24 cm i diameter, jeg syntes dog at det var svært at få bredt dejen ud, så måske lidt mindre fad eller lidt størrer portion, rabarberne var rigeligt bagt efter 40 minutter så jeg ville nok prøve med 5-10 minutter mindre en anden gang, og så lagde jeg staniol over efter 20 minutter.


Miig  -  2007-06-05 12:44:10
En dejlig kage