Hjemmelavet Gnocchi

Hjemmelavet Gnocchi, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Kartoffel Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Hjemmelavet Gnocchi, billede 4 Hjemmelavet Gnocchi, billede 1 Hjemmelavet Gnocchi, billede 2 Hjemmelavet Gnocchi, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.bagekartofler
 
290 g.hvedemel
1 æg
 salt
 
Opskrift:
Kartofler koges møre med skræl i uden salt. De afkøles let, inden de pilles og moses med en gaffel.

Kartoffelmosen røres med hvedemel og æg. Det hele æltes sammen til en blød dej. Hvis dejen synes for klistret, tilsættes lidt mere mel.

Tag lidt mel på hænderne og del dejen i 8 klumper som formes til pølser af 1 cm tykkelse. Pølserne skæres i 1 cm stykker og trykkes let med en gaffel.

De færdige Gnocchi koges i en stor gryde saltet vand. De er færdige, når de kommer op til overfladen.

Tips:

De serveres med din yndlingspastasauce.





Beskrivelse:

Verdens nemmeste gnocchi opskrift

Overrask familien derhjemme med en omgang hjemmelavet gnocchi pasta. Og det bedste af det hele er, at det er nemt at lave. Selv familiens yngste kan være med i køkkenet, når du rører mosen sammen og efterfølgende former de små pølser, som trykkes let med en gaffel.

I denne opskrift er gnocchien helt neutral. Dvs. der er ikke tilsat fyld. Måske har du set i supermarkedet, at du kan købe dem med fyld, såsom ost, svampe, spinat eller trøffel. Dette kan du sagtens prøve at eksperimentere med selv.

En historie helt tilbage til det gamle Rom

Gnocchien blev oprindelig lavet med en anden type mel, nemlig semuljemel og æg. Det var først da kartoflen blev introduceret i Europa, at opskriften ændrede sig til det vi kender i dag.

Hvad serverer man til hjemmelavet gnocchi?

Du kan servere dem med næsten hvilken som helst tomatsovs. Næste gang du laver en pastaret, kan du prøve at erstatte pastaen med gnocchi. Smørsovs egner sig også godt til de små kartoffel-knuder.

De kan også serveres som tilbehør til gryderetter, eller som erstatning for ris eller kartofler, hvis du har behov for lidt variation.

FAQ

Hvad er gnocchi​?

Gnocchi er en lille dumpling-lignende dejklump, som oftest nydes i det italienske køkken. Du kan nemt lave dine egne gnocchi af kartoffelmos, æg, mel og salt. Der findes også varianter med fyld af ost, svampe, spinat og lignende.

Hvad er gnocchi lavet af​?

Gnocchi er lavet af kartofler, mel, æg og lidt salt.

karakterer:
Opskriften er vist 37272 gange,
og udskrevet 594 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-02-26 13:34:31
Jeg troede, der indgik revet Parmesanost i opskriften. Hvis man vælger det, hvor meget skal man så mon tilsætte? Marcelino