Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Operakage

Operakage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

KonditoriRet : Konditori - Diverse Konditorkager

Hovedingrediens : Nødder - Mandler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :




Ingredienser:
 Bund:
2 dl.Mander
2.5 dl.Sukker
7 Æg
1.5 tsk.Vaniliesukker
2.5 dl.hvedemel
3 spsk.Smør
 
 Dryping:
1.25 dl.Stærk kaffe
4 spsk.Sukker
 
 Mocca creme:
2.25 dl.Mælk
1 spsk.Sukker
3 Æggebommer
1.25 Sukker
1 tsk.Maizena
0.5 tsk.Vaniliesukker
250 g.Smør
 
 Chocolade creme:
3 dl.Piskefløde
0.5 spsk.Pulverkaffe
150 g.Koge chocolade
 
 Pynt:
50 Mælkechocolade
 


Opskrift:

Bund
Knus mandlerne og pisk æg og sukker samt vaniliesukker. mandler og mel tilsættes. Derefter tilsættes smeltet smør. Dejen hældes i en bradepande og bages ved 175 frader i 25 - 30 min. Den stilles derefter til afkøling.
Den skal stå i 3 dage inden fyldet kommes i.


Dryping
Sukkeret smeltes i kaffen.


Mokka creme:
Mælk og kaffe koges op. Pisk æggeblommer og sukker samt maizena let sammen.Derefter tilsættes kaffe og mælk i en tynd stråle så cremen ikke klumper. Cremen koges op til den rette konsistens og derefter afkøles den.Vaniliesukker og smørklumer piskes i en af gangen.
Det er en god ide at lave cremen dagen før brug.


Chocolade creme
Fløde og kaffe samt smør koges op. Chokoladen tilsættes og smeltes.
Cremen skal afløle under vandbad.
Der skal jævnligt røres i cremen mens den afkøler.


Kagen flækkes i 3.
Den nederste del skal stænkes med kaffeblandingen. Smør derefter chokolade cremen på og frys den ned i 10 min. til cremen er størknet.
Derefter lægges den næste bund på pg stænkes med kaffeblandingen og derefter smøres moccacremen på. Sæt derefter kagen igen i fryseren i 10 min. til cremen er størknet.
Den sidste bund læggges på og resten af kaffeblandingen kommes på og smør resten af moccacremen på og sæt den igen i fryseren. Derefter smøres resten af chocoladecremen på.
Kagen lægges på en bageplade der er stinket med varmt vand.
Sæt kagen i fryseren i 15 min. til det er stivt. Chocolade glasuser ( Smelet mælkechocolade ) kommes i et kræmmerhus af mellemmlægspapir og pyntes med forskellige figurer.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2    (1 stemmer)

Opskriften er vist 11801 gange,
og udskrevet 100 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Per  -  2018-11-12 11:26:33
Mit bud på mokkacreme: 2.25 dl. Mælk 1 spsk. pulverkaffe 3 Æggebommer 1.25 dl. Sukker 1 tsk. Maizena 0.5 tsk. Vaniliesukker 250 g. Smør


Lisbeth  -  2018-10-01 14:50:58
Der står ikke hvor meget kaffe der skal moccacremen