Hirsemælk

Hirsemælk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Mælkeprodukterstatninger

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Ingredienser:
40 g.hirseflager
1 l.vand
0.5 spsk.olie
0.5-1 strøget spsk. honning
0.5 tsk.salt
 
Opskrift:
Hirseflager og vand koges i ca. 10 minutter og blendes sammen med de øvrige ingredienser. Væsken sies. Hvor tyk den skal være afhænger af, hvad man skal bruge den til.

Tips:

Er god som drikkemælk. Som mælk på frugtgrød, til is og stuvninger, til kakao, budding, pandekager, leverpostej og fars. Den har dog ingen særlig næringsværdi. Den er bedst frisk, men kan holde sig 2 dage i køleskab.


karakterer:
Opskriften er vist 5984 gange,
og udskrevet 104 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Helene  -  2012-03-18 08:45:33
fordi når ris, hirse, kartofler eller anden grøntsag koger, mister de mineraler og vitaminer, når de bliver udsat for over 45 graders varme. Kartofler i sig selv gavner på ingen måde mennesker at spise. Det eneste de har tilbage er ren stivelse, og hvis du vil have bare 1 gram c-vitamin ud af de kartofler skal du spise 22 ukogte kg kartofler! Så er du sikker på at kartofler egner sig ikke til menneskeføde. kun til hungersnød.

mia  -  2008-01-13 17:05:23
Hvorfor skulle denne drik ikke have nogen næringsværdi ? Hirse er jo sprængfyldt med viftige mineraler.