Surdej 02

Surdej 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : pjuske

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
150 g.rugmel
1.5 dl.kærnemælk
1 tsk.salt
 evt.lidt vand
5-10 g.gær
 
Opskrift:
surdejen skal ligne havregrød. (konsistensen) drys lidt groft salt over dæg dejen med film, og lad den stå ca. 2 døgn, på køkkenbordet. Så skulle den være klar til brug


karakterer:
Opskriften er vist 12862 gange,
og udskrevet 491 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

lisbeth  -  2019-03-09 15:36:24
hvor meget er en "klat" surdej.

Per  -  2008-03-09 11:44:28
Du bruger surdejen til rugbrødsdejen og når dejen er færdig tager du en klat dej fra til næsten gan, nogle gange skal dejen stå i stuetemperatur et stykke tid før den sættes på køl. Den gemte klat dej bruges nu i næste portion dej osv.

Frederik  -  2008-03-07 07:52:46
Hvad gør jeg med den gemte klat surdejen næste gang jeg skal bage? Skal jeg lave en ny surdej, og så tilsætte den gemte klat surdej fra forrige bagning?