Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Surdej

Surdej, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : pjuske

Indsendt :





Ingredienser:
150 g.rugmel
1.5 dl.kærnemælk
1 tsk.salt
 evt.lidt vand
5-10 g.gær
 


Opskrift:

surdejen skal ligne havregrød. (konsistensen) drys lidt groft salt over dæg dejen med film, og lad den stå ca. 2 døgn, på køkkenbordet. Så skulle den være klar til brug




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (7 stemmer)

Opskriften er vist 11468 gange,
og udskrevet 443 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Per  -  2008-03-09 11:44:28
Du bruger surdejen til rugbrødsdejen og når dejen er færdig tager du en klat dej fra til næsten gan, nogle gange skal dejen stå i stuetemperatur et stykke tid før den sættes på køl.

Den gemte klat dej bruges nu i næste portion dej osv.


Frederik  -  2008-03-07 07:52:46
Hvad gør jeg med den gemte klat surdejen næste gang jeg skal bage? Skal jeg lave en ny surdej, og så tilsætte den gemte klat surdej fra forrige bagning?