Krebsekalas

Krebsekalas, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med skaldyr

Hovedingrediens : Skaldyr - Krebs

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :

Ingredienser:
 et halvt kilo krebs pr. næse
 
 Kogelage:
2-2.5 l.vand
4-5 spsk.groft salt
1 bdt.grøn dild
1 bdt.dildkroner
 evt. et par stykker hugget sukker
 evt. stødt paprika
 
Opskrift:
Lagen skal være kogt igennem og koge kraftigt, når De slipper krebsen ned i gryden. De skal være levende og skyllet godt i flere hold vand. Læg dem i med hovedet forrest, så dør de øjeblikkeligt. Hvis krebsene er af forskellig størrelse, så læg de store i gryden først og de små et par min. Efter. Når vandet er kommet i kog igen, skal krebsene koge 8-9 min.

Kog ikke mere end 10-15 stykker ad gangen, tag dem op med en hulske og læg dem i en stor stenkrukke eller et dybt fad. Vandet skal så bringes i kog igen, før det næste hold krebs lægges i gryden. Læg nogle friske dildkroner mellem de kogte krebs, si kogelagen over dem og lad den stå og køle af. De anrettes på store fade pyntet med friske dildkroner.

Giv ristet brød og smør eller en marinade af olie, citron, peber og en anelse salt til. Kølig hvidvin eller øl og snaps er godt til krebs, men glem snakken om en snaps til hver klo. I løbet af forbløffende kort tid vil snapsen fuldstændig overdøve den fine krebsesmag, og det er synd. Husk skylleskåle, for krebs spises med fingrene. Man trækker først halen af, fjerner så rygskjoldet og spiser fedtlaget, der sidder lige under skjoldet. Så klemmer og suger man kødet ud at benene, åbner kløerne og spiser kødet. Til sidst spises halen, hvorfra man først fjerner tarmen.


karakterer:
Opskriften er vist 22037 gange,
og udskrevet 557 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Eva  -  2008-08-26 12:54:28
Læs de første 4 linier, og De kan forvente dem et billigt grin. Inden De går i krig med denne spøjse opskrift... der meget vel kan koste dem livet !! Da må De endelig huske at være levende og skyllet i flere hold vand.Må man have tøj på mens retten laves ? Er det meget vigigt at proppe hovedet ned i vandet... ?..... jeg har ikke lyst til at dø... jeg er bare sulten....