filet af hvid fisk (f.eks. torsk)1500 g. filet af hvid fisk (f.eks. torsk)
3
dl.
mælk3 dl. mælk
20
g.
smør20 g. smør
100
g.
rejer100 g. rejer
Mos: Mos:
1000
g.
kartofler1000 g. kartofler
1.25
dl.
mælk1.25 dl. mælk
Sovs: Sovs:
2
porer fint snittet(kun den hvide del)2 porer fint snittet(kun den hvide del)
30
g.
smør30 g. smør
30
g.
hvedemel30 g. hvedemel
1
laurbærblad1 laurbærblad
revet muskatnød revet muskatnød
salt salt
peber peber
1
bdt.
fint hakket dild1 bdt. fint hakket dild
Opskrift:
Varm ovnen til 180° C. læg fisken i et ovnfast fad med 3 dl mælk og smøret og bag i 15 min.
Tag forsigtigt fisken op af mælken. Hæld mælken op i en sovsegryde.
Del fisken i store stykker og læg den i et ovnfast fad.
Drys rejerne over fisken.
Kog porerne i mælken fra fisken i ca. 5 min.
Lav en bechamelsovs af mælken og tilsæt laurbærblad og et godt drys muskatnød, smag til med salt og peber. Tilsæt dild og hæld sovsen oger fisken.
Dæk med kartoffelmos og stil fadet i ovnen i 15-20 til den er gylden og boblende.
Giv salat til.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 2.8
(4 stemmer)
Opskriften er vist 10937 gange, og udskrevet 254 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider