Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Sesamkranse

Sesamkranse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Sesamfrø

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : babuska

Indsendt :





Ingredienser:
25 g.gær
2 dl.mælk
100 g.smør
1 tsk.salt
1 spsk.sukker
1 æg
500 g.hvedemel
 
 Pensling:
 æg
 


Opskrift:

Gæren smuldres i dejfadet. Smørret smeltes, mælken tilsættes og blandingen varmes til 35 grader- fingerlunt.
Gæren udrøres med denne blanding. Ægget piskes sammen med salt, sukker og så meget hvedemel som dejen kan tage.
Dejen æltes til den er blank og smidig og slipper bord og hænder.
Den kommes i dejfadet, dækkes med et fugtigt klæde og stilles til hævning et lunt sted i 45 minutter.
Nu deles dejen i 16 lige store dele, der igen halveres. Hvert dejstykke trilles til en tynd snor Disse snos sammen to og to , hvorefter snoningen formes til en krans, der sættes på bageppapir elller en smurt bagepplade. Kransene efterhæver et lunt sted 10 - 15 minutter De pensles med æg, der er pisket sammen med lidt koldt vand, drysses med sesamfrø og pensles endnu en gang, så frøene fæstnes godt.
Sesamkransene bages i en 250 grader varm ovn i 10 - 15 minutter eller til de er brune og gennembagte. De flækkes og smøres.Sesamfrøene kan erstattes med blå birkes.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (7 stemmer)

Opskriften er vist 3483 gange,
og udskrevet 56 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu