Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Ægte schweizisk ostefondue

Ægte schweizisk ostefondue, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Fondue

Hovedingrediens : Oste - Diverse oste

Oprindelsesland : Schweiz

SchweizIndsendt af : orlin2

Indsendt :





Ingredienser:
400 g.reven guyere rezent (lagret)
300 g.reven emmenthaler
100 g.reven appenzeller
1 fedhvidløg
4 strøgne tsk maizena
3.5 dl.hvidvin
1 tsk.frisk citronsaft
1 snapseglasfuld Kirsch
 peber
 muskat
 franskbrød med sej krumme og skorpe skåret i 2x2 cm tern
 hvidvin og sort te (english breakfast el earl grey)
 


Opskrift:

En fonduecaquelon (ildfast lergryde) eller en tykbundet gryde grnides indvendig med hvidløgsfedet. Man kan enten kassere fedet bagefter eller vælge at lade det blive i gryden.
De 800 gram reven ost kommes i gryden og blandes sammen med maizenaen. Hvidvinen tilsættes sammen med citronsaften. Nu smeltes blandingen ved jævn varme til en jævn masse. Det foregår under kraftig omrøring. Tilsæt Kirsch og smag til med peber og reven muskat. Lad osteblandingen boble endnu et par minutter inden den flyttes ind på bordet, hvor det tændte rechaud venter. Sørg for at fonduen bobler let og rør rundt med brødet på fonduegaflerne ved hver bid. Sørg for at komme helt ned på bunden af caquelonen/gryden. så ostemassen ikke brænder på.
Serveres med kølig hvidvin og sort te til.

En guete (velbekomme) og som de siger i Schweiz: FIGUGEGL dvs Fondue isch guet und git e gueti luune (fondue er godt og luner så dejligt)




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (27 stemmer)

Opskriften er vist 16005 gange,
og udskrevet 237 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Erik  -  2016-11-03 15:28:13
Jeg har lært, at Maizena'en først skal oplæses i Kirschen, og så tilsættes.


Charlotte  -  2008-01-03 09:32:31
e gueti luune.... betyder godt humør... glem ikke traditionen med at den der taber brødet i fonduen skal kysse sin sidemand!