brun farin - eller sukker 100 g. brun farin - eller sukker
1
dl.
rapsolie1 dl. rapsolie
100
g.
hvedemel100 g. hvedemel
2
tsk.
bagepulver2 tsk. bagepulver
1.5
tsk.
kanel1.5 tsk. kanel
1
knsp.
salt1 knsp. salt
1
håndfuld nødder 1 håndfuld nødder
1
håndfuld rosiner1 håndfuld rosiner
Evt.
revet citronskal Evt. revet citronskal
Evt.
vaniliesukker Evt. vaniliesukker
200-250
g.
groftrevet gulerødder200-250 g. groftrevet gulerødder
Forslag til glasering: Forslag til glasering:
- Glasur med øko. citronskal - min favorit - Glasur med øko. citronskal - min favorit
- Glasur med cacao og kokos - Glasur med cacao og kokos
-Creme af -Creme af
200
g.
flødeost200 g. flødeost
100
g.
flormelis100 g. flormelis
skallen af 1 øko. citron skallen af 1 øko. citron
Opskrift:
Ovnen tændes på 180 grader C.
Æg og sukker piskes sammen
Olie tilsættes
Gulerødderne rives og tilsættes
Resten af ingredienser blandes godt og tilsættes.
Hældes i en form
Bages i 20 -25 min - stik i den for at se om den er færdig
Afkøles og kom evt. glasering på.
Tips:
Det er en rigtig god kage, de fleste kan lide. Det er en fleksibel kage der kan varieres efter smag.
Den har en let svampet konsistens. Hvis den (mod forventning) ikke bliver spist samme dag, holder den sig godt.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.6
(5 stemmer)
Opskriften er vist 13485 gange, og udskrevet 380 gange.
Kommentarer
varmtvand - 2008-04-25 19:42:57 Lavede den med 1 revet appelsinskal og en håndfuld græskarkerner. Kan klart anbefales! Virkelig god kage. Og dejlig svampet.
D - 2007-03-15 17:12:01 Mmmm lækker - min nye favorit kage :-)
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider