Opløs gæren i det lunkne vand. Rør honning og kærenmælk i. Bland alle krydderierne med sigtemelet, og rør det i. Kom til sidst hvedemelet i, lidt ad gangen, så dejen bliver æltbar og slipper hænderne. Mængden kan variere lidt. Lad dejen hæve tildækket i 2 timer.
Læg dejen ud på bordet, og form den til 2 runde brød eller 8-9 store boller. Tryk bollerne lidt flade med hånden. Læg dem på plade, og lad dem efterhæve i 1 time.
Bag dem midt i en 200 grader C. alm. ovn. Brødene bages i ca. 40 minutter, bollerne i 15-20 minutter.
Afkøles på bagerist. Opbevares i plastpose eller fryses.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4
(1 stemmer)
Opskriften er vist 35315 gange, og udskrevet 303 gange.
Energi:
KJ total 13640 (3247 kcal)
KJ pr. Pers. 1515 (360 kcal)
Vægt ialt 1429 gram
Vægt pr. Pers. 158 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 954 KJ (227 kcal) Protein 6.2 gram Fedt 1.1 gram Kulhydrat 48.5 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider