Honningbrød 02

Honningbrød 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 9 Pers.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Diverse produkter - Honning

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Kludderkokken

Indsendt :      Red:

Honningbrød 02, billede 4 Honningbrød 02, billede 1 Honningbrød 02, billede 2 Honningbrød 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Gær, frisk
125 gram Honning flydende 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
4 dl. Kærnemælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
2 tsk. Nelliker, stødt 1 tsk. 2.7 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 54 gram
1 tsk. Natron 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
400 gram Sigtemel
350 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Opløs gæren i det lunkne vand. Rør honning og kærenmælk i. Bland alle krydderierne med sigtemelet, og rør det i. Kom til sidst hvedemelet i, lidt ad gangen, så dejen bliver æltbar og slipper hænderne. Mængden kan variere lidt. Lad dejen hæve tildækket i 2 timer.

Læg dejen ud på bordet, og form den til 2 runde brød eller 8-9 store boller. Tryk bollerne lidt flade med hånden. Læg dem på plade, og lad dem efterhæve i 1 time.

Bag dem midt i en 200 grader C. alm. ovn. Brødene bages i ca. 40 minutter, bollerne i 15-20 minutter.

Afkøles på bagerist. Opbevares i plastpose eller fryses.


karakterer:
Opskriften er vist 35881 gange,
og udskrevet 307 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13640 (3247 kcal)
KJ pr. Pers. 1515 (360 kcal)
Vægt ialt 1429 gram
Vægt pr. Pers. 158 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 954 KJ (227 kcal)
Protein 6.2 gram
Fedt 1.1 gram
Kulhydrat 48.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu