Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Hvidvinsdampet søtunge

Hvidvinsdampet søtunge, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : FladFisk - Søtunge

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt af : Bjørn kok

Indsendt :


Hvidvinsdampet søtunge, billede 4 Hvidvinsdampet søtunge, billede 1 Hvidvinsdampet søtunge, billede 2 Hvidvinsdampet søtunge, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Søtungefilet
2.5 dl. Hvidvin. tør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Smørbolle:
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Sauce:
2 dl. Creme fraiche 38 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Pynt:
100 gram Rejer uden skal, kogte
100 gram Musling. konserves 1 alm. dåse muslinger vejer 250 g. og indeholder 150 g. muslinger drønet vægt
   


Opskrift:

Smør en kold stegepande med lidt smør. Fold søtungefiletterne, gerne 2 sammen, og læg dem i panden. Hæld hvidvin og vand ved og tænd for varmen. Dampes ca. 13 minutter til fisken er fast og hvid. Løftes den op.

Fonden jævnes let med smørbolle, tilsættes creme fraiche, salt og pebermølle, koges lidt ned, monteres med kold smør (piskes med koldt smør).

Rejer og muslinger skylles kort under den varme hane og vendes i og det hele hældes over søtungen.

Tips:

Fonden kan også, efter den er kogt lidt ned monteres med hollandaise,og ellers på samme måde.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (33 stemmer)

Opskriften er vist 39036 gange,
og udskrevet 766 gange.


Energi:
KJ total 10672 (2541 kcal)
KJ pr. Pers. 2668 (635 kcal)
Vægt ialt 1443 gram
Vægt pr. Pers. 360 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 739 KJ (176 kcal)
Protein 10.6 gram
Fedt 13.1 gram
Kulhydrat 1.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Laila  -  2017-12-23 08:53:50
Der må ikke bruges varmt vand direkte fra hanen i mad! Det er ok hvis du har en cooker.


Per  -  2013-10-16 16:33:54
Der kan serveres ris til retten, der kan også tilsættes dampet champignon og porer i mundrette stykker