Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Indbagt hummersuppe

Indbagt hummersuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Portioner

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
2 levende hummere á ca. 400 gram
2 dl.Olivenolie
75 g.smør
2 dl.Cognac
0.5 fl.tør hvidvin
5 dl.piskefløde
2 l.god fiskefond (evt. fra terning)
2 gulerødder
 Det hvide af 2 porrer
3 fedhvidløg
0.25 knoldselleri
3 laurbærblade
1 tsk.oregano tørret
1 spsk.Edellsüss paprika
70 g.tomatpuré (1 lille ds.)
 


Opskrift:

Start med at rengøre grøntsagerne og skær dem i mindre stykke. Sauter dem i en gryde i smør. Tilsæt krydderier og tomatpuréen. Træk det af varmen.

De levende hummere flækkes og parteres i klør og krop. Svitses i hed olie til de begynder at skifte farve, hvor efter de flamberes i cognac.

Urter, fiskefond og hvidvin hældes på og det småkoges i ca. 20 min.

Hummerstykkerne tages op og kødet tages ud af krop og klør. Skallerne knuses så godt det er dig muligt. Jo mere, jo bedre. Styrtes ned til suppen igen sammen med fløden. Koges yderligere i ca. ½ time.

Sigtes over i en anden gryde og smages evt. til med salt, flere krydderier og en sjat cognac.

Hummerkødet skæres i mindre strimler og fordeles i suppekopper, suppe hældes over.

Butterdej rulles let ud, stikkes ud så de er 1-2 cm størrer end koppen og lægges så over koppen som et låg.

Kopperne sæætes i ovnen og bager 10-15 minutter til butterdejen er gylden og sprød




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (4 stemmer)

Opskriften er vist 14244 gange,
og udskrevet 263 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Stefan Dohn  -  2011-02-18 10:21:23
Smør den udvendige, øverste kant på skålen med et pisket æg så dejen klæber bedre, og smør dejen med en pensel med æg, hvorefter dejen bliver mørk og glansfuld.