|
500 | g. | hvedemel500 g. hvedemel | 100 | g. | smør eller margarine100 g. smør eller margarine | 50 | g. | gær50 g. gær | 1 | | æg1 æg | 2 | tsk. | sukker2 tsk. sukker | 1 | tsk. | salt1 tsk. salt | 2 | dl. | mælk2 dl. mælk | | | | | | Fyld: Fyld: | 100 | g. | hindbær marmelade100 g. hindbær marmelade | | | | | | Pynt: Pynt: | 100 | g. | sukker100 g. sukker | | | |
| |
Husk, alt hvad de skal bruge til gærdeje, skal have stuetemperatur, inden de begynder, så bliver dejen nemmere at arbejde med, og resultater bedre.
Mælken lunes, hældes i et fad, og heri opløses gæren.
Husk, gæren må ikke varmes med.
Mel og de øvrige ingredienser, æltes sammen til en ensartet dej.
Dejen formes til en pølse, som deles i 20 lige store stykker, der hviler 2-3 minutter.
Dejstykkerne trykkes flade, ca. 8 cm. i diameter, og en tsk. marmelade lægges på.
Dejstykkerne lukkes godt omkring marmeladen og sættes til hævning til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket.
Koges i palmin eller olie, til de er gyldenbrune, og anbringes på fedtsugende papir.
Fedtstoffet skal holdes lige på kogepunktet, bliver det for varmt, tager brødet for hurtigt kulør og bliver ikke gennembagt.
Efter afkøling trilles de færdige brød i sukker.
Tips:
828
|