Marcipankage med appelsinkrokant

Marcipankage med appelsinkrokant, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Diverse produkter - Marcipan

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Maja

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.Ren rå marcipan
130 g.sukker
150 g.blødt smør
0.5-1 appelsin, revet skal heraf
5 spsk.frisk appelsinsaft
4 æg (M/L)
120 g.hvedemel
1.5 tsk.bagepulver
 
 Topping:
200 g.chokolade med orangeknas
20 g.smør
 
Opskrift:
Riv marcipanen groft. Bland den med sukker og smør i en stor skål. Kom appelsinskal og saft i og pisk det godt sammen med en elpisker. Pisk æggene i - ét af gangen.

Bland mel og bagepulver og sigt det i dejen. Vend det hele med en ske eller dejskraber (Ikke elpisker nu!) Kom dejen i en siliconeform (eller læg bagepapir i en sandkageform) Bag kagen i en 175 grader forvarmet ovn i 50 minutter på næstnederste rille. Mærk med en nål om den er gennembagt og lad den køle af.

Topping: Kom smør og knust chokolade i en skål og smelt det over vandbad. Hæld det over kagen og lad det stivne. Kan drysses med sigtet kakao eller appelsinskal.

Serveres med årstidens frugter og/eller spændende is!

Tips:

Pas på ikke at bruge en alt for stor form, da kagen godt må være lidt høj. Husk at smøre chokoladen på lige når den er smæltet, da den ellers kan stivne for hurtigt!





karakterer:
Opskriften er vist 9028 gange,
og udskrevet 248 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu