Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Pirogger med kødfyld

Pirogger med kødfyld, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 20 stk.
HovedretterRet : Hovedretter - Piroger

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Pirogger med kødfyld, billede 4 Pirogger med kødfyld, billede 1 Pirogger med kødfyld, billede 2 Pirogger med kødfyld, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
4 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær
2 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1.5 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

200 gram Rugmel, groft 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
400 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Fyld:
90 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 tsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

500 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
150 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
70 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Pensling:
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   


Opskrift:

Dejen:
Mælken lunes, og gæren udrøres heri. Sukker, salt og olie røres i. Rugmel og hvedemel tilsættes. Hold lidt af hvedemelet tilbage. Dejen æltes godt igennem, dækkes til med et viskestykke og sættes til forhævning i ca. 30 min.

Fyldet:
Løget pilles og hakkes fint. Løget svitses i fedtstoffet. Oksekødet tilsættes og svitses med, til kødet har delt sig. Gulerødderne skrælles og rives groft. De revne gulerødder og tomatpureen tilsættes. Kødfyldet smages til med salt og peber. Fyldet hældes op i et fad og afkøles lidt.

Piroggerne:
Dejen slås ned og deles i 20 portioner. Hver dejklump rulles ud på størrelse med en desserttallerken. Ægget til pensling piskes sammen, og kanten på piroggerne pensles. Kødfyldet fordeles på de 20 pirogger ca 1 spsk. pr. pirog. Fyldet lægges kun på den ene halvdel af dejen. Den anden halvdel af dejen foldes henover fyldet, og kanterne trykkes sammen med en gaffel. Piroggerne lægges på en bageplade med bagepapir og efterhæver i ca. 10 min.

Piroggerne pensles med resten af ægget. Piroggerne bages i ca. 12 min. ved 200 grader C. alm. ovn på midterste ovnrille.

Servering:
Pirogger spises til frokost med en skål råkost eller snack grøntsager til.

Variation:
Fyldet kan varieres alt efter smag og fantasi. Oksekødsfyldet kan fx erstattes af en rest hamburgerryg i skiver eller i tern sammen med ost og tomat, dampet spinat med fetaost eller tun med rød peberfrugt.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (281 stemmer)

Opskriften er vist 691030 gange,
og udskrevet 23493 gange.


Energi:
KJ total 15877 (3780 kcal)
KJ pr. stk. 793 (189 kcal)
Vægt ialt 1977 gram
Vægt pr. stk. 98 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 803 KJ (191 kcal)
Protein 9.6 gram
Fedt 5.7 gram
Kulhydrat 26.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

fingo  -  2019-08-29 14:42:01
jeg lavede dem i går, jeg tog gulerødder væk og puttede peberfrugt i stedet for, de er mega gode


LLMSJMF  -  2018-10-19 19:17:34
piroggerne var gode


Kira  -  2018-04-23 16:22:52
Jeg elsker den opskrift. Jeg bruger fuldkorns mel I stedet for rugmel. Og jeg fryser dem ned til madpakker og det kan sagtens lade sig gøre.


xoxo  -  2018-02-24 16:53:32
jeg måtte bruge mindre mel da min dej var meget tør.brugte minimælk det virkede fint


Jesper  -  2015-11-17 18:39:48
Er de fryse egnet?


Emma Bech  -  2015-01-11 15:19:56
Jeg syntes at denne opskrift er god og lækker lige til madpakker og en lille snack! Kan varmt anbefale.


Maja  -  2014-07-09 18:41:09
Brugte lammekød, de blev super gode. Skal helt sikkert i top 10.


Miig  -  2014-07-01 12:32:01
Prøv med flødeost og skinke mums!


Kicki  -  2014-06-09 15:33:03
Kan de fryses? Skal de bare optøes derefter, eller i ovnen?


Rasmus  -  2014-01-19 15:10:30
Haha, med sødmælk kan man ikke kalde den fedtfattig


KreaSign  -  2013-10-15 13:10:40
Jeg brugte lidt mere end 400g hvedemel, da dejen klistrede alt for meget efter jeg havde brugt det man skulle ifølgeopskriften


kong gulerod  -  2013-06-29 14:40:24
en anden god ide, er at lave en stor,istedet for mange små


Anja  -  2013-05-25 15:50:15
Hej Jeg har lige slået en dej op, og har fulgt opskriften til 20 stk Pirogger. Jeg måtte bruge en del mere mel, end der står i opskriften, så forstår ikke, at der står "Hold lidt af hvedemelen tilbage"?


os  -  2013-01-20 15:34:41
Vi kalder dem, empanadas!


Kirstine  -  2013-01-16 14:54:25
Dejen er rigtig god, bruger dog grahamsmel istedet for rugmel. Jeg plejer bare at komme rester fra kødsauce eller chili con carne i, i stedet for at lave særligt kødfyld til piroggerne. De er jo geniale til sådanne "rester", og så lige med en skive ost i også ;)


Mie  -  2012-05-26 19:49:16
Mums! Jeg har lige lavet dem med taco mex i oksekødet, peberfrugt og ost. Det er en god ide at lave dem lidt krydret, så de ikke bliver for flade i smagen.


Alberte  -  2012-03-17 12:42:49
Virkelig lækker opskrift! Et godt alternativt til pizza.


Mia  -  2012-01-18 15:53:17
- brugte desuden lidt mere oksekød end der stod i opskriften, og jeg fik kun 16 stk. Men hvilke 16! ;)


Mia  -  2012-01-18 15:51:56
Sidder netop og spiser én af de pirogger jeg lavede i går - Uhm! Puttede hakket hvidløg og soltørrede tomater i, og krydrede med paprika, chili og timian. Og havde en rest revet ost jeg dryssede over nogle af dem. Kan varm anbefales! Tak for en dejlig opskrift :)


Line  -  2012-01-06 17:07:36
Forstår dog heller ikke hvordan der skulle kunne blive 20 stk. Jeg fik 12, og synes bestemt ikke de var overvældende store!


Line  -  2012-01-06 17:06:43
Rigtig lækkert!! erstattede rugmelen med grahamsmel, men hvor søren hvor smagte det dog godt! havde selleri, forårsløg, hvidløg og rød+gul peberfrugt i, i stedet for gulerødder, men det gjorde det bestemt ikke mindre lækkert. skal uden tvivl bruge denne opskrift igen!!


Miiig! :-D  -  2011-11-25 18:37:49
Jeg elker dem! Det smager endnu bedre med indonesiske krydderier!


Vibeke  -  2011-11-20 21:33:54
mmm de er super lækre... tilsatte en håndfuld spinat i olien og kørte det gennem blænderen og så i dejen, det giver et kanon pift ;) kan varmt anbefales ;)


  -  2011-11-05 18:28:32
super lækkert :) Næste gang vil jeg tilsætte lidt med krydderi i kødfyldet :) Lavede dem også med skinke og ost, da der ikke var nok kødfyld, og det var rigtigt lækkert også :)


  -  2011-10-11 10:04:47
er de velegnet til også at fryse ned?


matilde  -  2011-08-01 09:36:54
de er super gode! man kan lave mange og fryse dem ned, og så kan man tage dem med på madpakken!


Thybo  -  2011-07-30 17:31:36
Enhver kan lave dem, gudeskønne. Passer godt til et lunt ta selv bord. jeg lavede dem lidt mindre så der blev flere så man også kunne smage andet fra ta selv bordet :)


Irene nielsen  -  2011-07-15 13:48:57
Super lækre. Jeg brugte 200 g af hvedemel, 200 g af grahamsmel og 200 g af groft rugmel. Super lækre. Jeg fik 21 stk af opskriften... Jeg fordoblede portionen og lavede den anden halvdel med spinat og feta. Ikke sidste gang jeg laver dem.


Fie  -  2011-05-17 06:40:30
De er rigtig gode! Jeg skiftede hvedemelet ud med grahamsmel og af fyld brugte jeg : 1 dåse tun i olie, 1 rødløg, 1 lille dåse majs, lidt creme fraiche .. Jeg lavede piroggerne ekstra store, så jeg fik kun 12.


Kokke Signe  -  2011-03-17 19:17:34
LÆKKERT :D


Fam. Kristensen  -  2011-03-04 22:44:44
Lånte lidt fra en anden opskrift og hakkede soltørrede tomater, hvidløg og basilikum, som jeg blandede i. Vidunderlig smag og lækker konsistens. Brugte 2 æg til pensling - 1 var ikke nok.


  -  2011-02-22 07:31:08
Super god opskrift og dejlig nem og lave .


Irene  -  2011-02-14 20:50:41
Jeg prøvede opskriften med tipset om at bytte rugmel ud med durum og de blev super gode. Kødet kan nok spices lidt op, men jeg fulgte jeg opskriften og det blev også super godt :-)


Stine S  -  2010-12-15 15:45:34
Mine erfaringer er, at jeg plejer at putte noget kogt spaghetti i + porrer der lige har været på panden. Selvfølgelig sammen med kødsovsen som jeg giver meget smag. Det er bare lækkert, for det smager som indbagt pizza når man gør det. God opskrift! :-)


miss.B  -  2010-10-11 14:42:50
Lækkert!! Laver også tit med hårdkogte æg i tern, skinketern, fedtfattig creamecheese og lidt purløg... det er også super lækkert..!


inger johnsen  -  2010-09-05 16:47:20
prøv med hårdkogt æg og bacon eller spinat og feta


twinmum  -  2010-05-29 17:07:23
jeg har lavet den med svine fars og porre uden tomatpure


Anna && Cecilie  -  2010-01-18 16:27:38
Super lækre! Men vi syntes det er helt umuligt at kunne få 20 stk vi fik 16 og det var kanon små så fyldet røg lidt ud men ellers lækkert!(':


benthe  -  2009-10-22 07:32:46
prøv det her fyld i stedet, vi bruger det meget i pitabrød sammen med salat, tomat og agurk. Ligner dette fyld, men mange flere grøntsager i. 250 gr. løg, 250 gr. revne gullerødder, 3 fed hakket hvidløg og et par skvat engelsk sovs, og ellers som der står i denne opskrift. Er også god på hjemmelavet pizza.


  -  2009-10-20 13:28:02
Virkelig god opskrift! Jeg kom en pose taco-blanding i, og det gav dem et lidt spicy præg. Super lækkert!


Bente  -  2009-09-29 21:19:05
Har netop brugt opskriften på dejen - jeg brugte 100 gr. fuldkorns spelt og 100 gr rugmel og 400 gr hvedemel, det er en virkelig god dej. Jeg lavede fyld af tun i vand, kogt æg, purløg, hytteost, smøreost, majs, hvidløg og chili. Det kan varmt anbefales.


madmor  -  2009-09-28 12:31:59
kan de med fordel fryses? jeg vil gerne fryse ned og tage op løbende til madpakker


den til fredse;D  -  2009-09-12 11:26:19
har lige lavet dem super smager fantastisk;P hehe


Rikke  -  2009-09-11 11:31:45
For sulen da for en god opskrift. Det er jo som at tage en bid af barndommen. Jeg har både forsøgt at følge opskriften til punkt og prikke, men har også snydt og tilføjet lidt chili og et drys ost i en portion. Det gjorde herligheden endnu bedre efter min smag;)


Mig:)   -  2009-05-15 13:31:42
Super gode:) Man kan sagtens bruge grahamsmel, ja:) Det gør den bare så lækre:)


  -  2009-05-11 22:00:58
de er helt vildt gode! tror jeg vil bage en dobbel portion og fryse dem ned, de er altid gode at have, lige til at tage op og varme:)


louise  -  2009-05-09 13:45:51
de er gode (; dem kan man da godt være stolte af'¨¨


Nina  -  2009-04-15 19:18:36
Selv mine kræsne unger var vilde med disse så det er top karakter fra os af ;-)


Dortebsj  -  2009-01-12 08:11:04
tilsatte fyldet 1/2 dåse hakkede tomater og 1 spsk pizza krydderi ... det var super


Lina  -  2008-11-24 15:58:14
man kan oså erstatte rugmelen med durummel! det smager virkelig godt!!


Henriette  -  2008-11-11 17:06:19
Det kan da ikke passe at der skal under ½ dl mælk i? Det er da ikke meget til al den mel. Er det ikke nærmere 4 dl?


2740  -  2008-09-11 14:53:56
en rigtig god opskrift lavede dog fyldet med hakket kyllingekød istedet for okse tilsatte lidt bacon i tern der var svitset sammen med løgene og et rødt peberfrugt + tomatpure super lækkert :)


pirogger  -  2008-08-28 20:25:03
de er så lækre


Josse<3  -  2008-07-25 17:58:45
helt vildt gode som aftensmad & snacks


Sus og Berit  -  2008-07-16 19:37:24
Mmmmmm de er super gode og smager virkelig godt - trods det tager sin tid at lave dem ;-)kan evt også anbefales med skinke i strimler, revet ost og klippet purløg.. velbekomme


Per  -  2008-07-06 16:34:58
Pierogi er det ikke noget lignende Ravioli?? pirogger og pierogi er jo ikke det samme


jyden  -  2008-07-01 13:02:17
kanon opskrift!! god som snack til udflugten sammen med friske grønsager! :) et tip: brug en lille ymerskål som form, så de bliver ensartet!


Polakken  -  2008-05-30 19:16:03
Det har absolut indet med Pierogi at gøre. Dejen til pierogi skal koges, og fyldet er most kød/kartoffel/gedeost/kål og svampe.


karina  -  2008-02-15 19:23:18
Super gode... gerne med en rigtig grov dej....


miiiiiiigg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  -  2007-12-27 15:01:47
de er super lækre, og især med æg,skinke og ost i stedet for kødfyld


Kirstine  -  2007-11-12 20:41:56
Rigtig gode.. Men hvordan får man 20 stk. ud af dejen..? Jeg fik 7 stk, og de kunne ikke have været ret meget mindre. Men de er rigtig gode!


"mini kokken"  -  2007-09-26 18:41:00
rigtig gode med skinke og ost i stædet for kødfyld!!!


Hells Kitchen  -  2007-08-30 10:13:59
This is a very tasty and neat dinner.


benthe  -  2007-06-20 13:57:36
variation: 2 fed hvidløg og 100 gr. bacon i små tern og et bundt forårsløg.


Berg  -  2007-02-25 19:44:09
De smager fantastisk og lige til at tage med på madpakken dagen efter, evt. med lidt grønt salat og bøndespirre


:-)  -  2007-02-17 11:15:38
Det er virkelig en af de bedste opskrifter jeg har lavet.... de smagte kanon godt


Millo  -  2007-01-23 17:01:18
Kan ikke sige andet end uhmm!


  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtigt godt til madpakke sammen med friske grøntsager i stave


Per  -  0000-00-00 00:00:00
Syntes godt der kunne være lidt mere fyld til pakkerne, her var der kun ca 1 stor spsk pr pirog


  -  0000-00-00 00:00:00
super lækre


  -  0000-00-00 00:00:00
Super lækre.. også selvom de er kolde. man skal bare erstatte rugmelet med grahamsmel. det er prikken over i´et


  -  0000-00-00 00:00:00
Mega lækre, især hvis man bruger grahamsmel istedet for hvedemel


  -  0000-00-00 00:00:00
smager hammer godt


  -  0000-00-00 00:00:00
rigtige til et fælles buffebord


  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig gode - især hvis man erstatter rugmele med grahamsmel


  -  0000-00-00 00:00:00
Super gode - både som aftensmad og i madpakken!!!!