Lynhurtige speltboller
Hovedingrediens : Mel - Speltmel Fedtfattig opskrift Indsendt af : Inge Lise Nielsen Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt olie, salt og mel. Rør det hele sammen til en klistret dej og kom endelig ikke mere mel i - speltdej skal være meget klæbrig. Rør dejen grundigt igennem og lad den hæve ca 15 minutter.
Sæt 9 boller på pladen og brug 2 skeer til at forme dem. Bag bollerne ved 230 grader C. alm. ovn midt i ovnen ca 15 -18 minutter til de er gyldne ovenpå. Smager bedst lune. |
|
Opskriften er vist 272122 gange,
og udskrevet 4584 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (108 stemmer) |
|
Kommentarer Claudia - 2019-11-15 18:31:21 Kan dejen og bollerne fryses? Hvis Ja, hvordan fungerer det så ? :-) anonym - 2019-06-13 10:41:50 Dejlige hurtige boller at bage og de smager skønt. Putter også havregryn eller revet gulerod i. Bettina - 2019-02-26 16:30:04 De tager ingen tid at lave og familien var ret begejstret for dem. Vivian - 2018-01-08 19:17:12 Super gode boller. Jeg bruger 50 g gær og en dl mere vand. Ikke mere mel, men fylder havregryn i så det passer nogenlunde. Nogle gange med solsikkefrø andre gange gulerødder. Bruger den som en grundopskrift😊 Juliana - 2015-11-08 20:53:54 God opskrift! Dog skal der ikke så meget gær i, ellers kommer det med i smagen. Annette - 2014-09-06 11:22:39 Jeg synes de er perfekte til en morgen hvor man ikke orker og køre efter rumfartøjer hurtige og nemme, jeg brugte bare normal hvedemel istedet for men dog ikke så meget jeg bruge ca 250g hvedemel istedet for :) men de blev rigtig gode :) dortbx - 2013-11-09 12:17:07 Dejlig hurtige i en travl familie. Selv teenageren kan li dem :-) anonym - 2013-04-25 15:41:06 De er lidt ferske i smagen så næste gang tilsætter jeg lidt ekstra, et eller andet ;), ellers er de lette og ok i konsistens :) kirsten - 2012-10-10 15:57:41 jeg vil lige høre om der er nogle der ved hvor mange kcal der er i 1 bolle Louise - 2012-07-30 13:56:18 Rigtig gode boller! Jeg havde dog ikke noget fuldkornsspeltmel, så jeg ændrede lidt i opskriften og brugte 500 g. speltmel og 100 g havregryn. De blev superlækre! micha - 2012-06-13 12:54:33 almindelig ovn eller `varmluft? Mette - 2012-02-26 12:18:01 De smager SÅ godt. Jeg har også lavet dem kun med sigtet speltmel og der smagte de også vild godt, vil prøve at hakke nogle valnødder og tage det i dejen, tror jeg kommer til at smage godt :) 10/10 anonym - 2011-02-16 19:08:06 Jeg har prøvet at putte hakkede nødder i, det smager rigtigt godt. Ellers nogle dejlige luftige boææer- UHM. Annette - 2010-08-02 20:27:52 Rigtig gode lækre boller. Nemme at lave. I stedet for sigtet speltmel brugte jeg hvedemel (jeg havde nemlig ikke det andet). ljo - 2010-04-15 21:38:01 Jeg kommer hakkede nødder, ca 1 dl havregryn i det er rigtigt godt. Lotte B - 2010-04-01 14:02:33 Hvordan bliver bollerne høje og flotte? Mine hæver til klatkager på max 1 cm. Mere mel, mon? Bella - 2009-10-21 19:32:17 Heej... Ville være super dejligt hvis en eller anden ku svare mig SUPER HURTIGT på om man kan lave dem bare med almindeligt fuldkornsmel og måske noget hvedeklid.. ?? PLEASE Tine - 2009-05-24 10:15:27 Virkelig god grundopskrift - man kan tilføje fx.kardemomme, kanel, mandler, hørfrø eller erstatte dele af melet med musli, rugmel, havregryn eller andet og få forskellige boller, der alle bliver drøngode. Anne - 2009-05-14 23:05:18 Helt vildt gode boller!!!! Jeg bagte dem med Heidis tilføjelser for at reducere mængden af sigtet speltmel og de blev bare helt fantastisk gode både i smag og konsistens. Super god opskrift! isabella :-) - 2008-10-18 14:39:22 Super nem dej,dejligt at de kun skal hæve 15min. smager rigtigt godt :-) XD Heidi - 2008-09-20 13:07:54 De bliver også rigtig gode hvis man bruger følgende blanding i stedet for det nævnte mel: 225 gram fuldkorns speltmel 100 gram speltflager 100 gram havregryn 125 gram sigtet speltmel. Dejen bliver mere fast og nemmere at forme, og så tror jeg også der er flere fibre i, pga. de hele speltflager og havregrynen. Andreas - 2008-06-27 16:39:36 Rigtig god opskrift! Jeg er specielt vild med den korte hævetid. Jeg brugte spelt grahamsmel i stedet hvilket også kan anbefales. Maria - 2008-04-16 14:16:08 Til Annabell_XD : Speltmel er en gammel kornsort, som er blevet populær igen. Hvis du bare vil bage boller af almindeligt mel, kan du bare bruge en normal opskrift.. Det er rigelig med opskrifter, hvis du godt kan tåle almindeligt hvedemel! Annabell _XD - 2008-03-09 11:50:08 Hvad er speltmel, og kan man ikke bruge hvedemel? Lyder godeXD Jonna - 2008-01-03 08:38:35 Særdeles velegnede til diabetikere pga. det høje indhold af fibre. Laura - 2007-11-10 14:09:11 Super gode og hurtige speltboller. Kan varmt anbefales. Er også gode til fryseren christel - 2007-03-15 12:03:40 Rigtig rigtig gode og lækre boller. Super nemme og lave og selv børnene er vilde med dem. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne