Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Lynhurtige speltboller

Lynhurtige speltboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 9 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Speltmel

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Inge Lise Nielsen

Indsendt :


Lynhurtige speltboller, billede 4 Lynhurtige speltboller, billede 1 Lynhurtige speltboller, billede 2 Lynhurtige speltboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
40 gram Gær
200 gram Speltmel, fuldkorn 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
350 gram Speltmel, sigtet 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
   


Opskrift:

Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt olie, salt og mel. Rør det hele sammen til en klistret dej og kom endelig ikke mere mel i - speltdej skal være meget klæbrig. Rør dejen grundigt igennem og lad den hæve ca 15 minutter.

Sæt 9 boller på pladen og brug 2 skeer til at forme dem.

Bag bollerne ved 230 grader C. alm. ovn midt i ovnen ca 15 -18 minutter til de er gyldne ovenpå.

Smager bedst lune.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (98 stemmer)

Opskriften er vist 209909 gange,
og udskrevet 4115 gange.


Energi:
KJ total 8832 (2102 kcal)
KJ pr. stk. 981 (233 kcal)
Vægt ialt 1022 gram
Vægt pr. stk. 113 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 864 KJ (205 kcal)
Protein 6.4 gram
Fedt 3.8 gram
Kulhydrat 36.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Bettina  -  2019-02-26 16:30:04
De tager ingen tid at lave og familien var ret begejstret for dem.


Vivian  -  2018-01-08 19:17:12
Super gode boller. Jeg bruger 50 g gær og en dl mere vand. Ikke mere mel, men fylder havregryn i så det passer nogenlunde. Nogle gange med solsikkefrø andre gange gulerødder. Bruger den som en grundopskrift😊


Juliana  -  2015-11-08 20:53:54
God opskrift! Dog skal der ikke så meget gær i, ellers kommer det med i smagen.


Annette  -  2014-09-06 11:22:39
Jeg synes de er perfekte til en morgen hvor man ikke orker og køre efter rumfartøjer hurtige og nemme, jeg brugte bare normal hvedemel istedet for men dog ikke så meget jeg bruge ca 250g hvedemel istedet for :) men de blev rigtig gode :)


dortbx  -  2013-11-09 12:17:07
Dejlig hurtige i en travl familie. Selv teenageren kan li dem :-)


  -  2013-04-25 15:41:06
De er lidt ferske i smagen så næste gang tilsætter jeg lidt ekstra, et eller andet ;), ellers er de lette og ok i konsistens :)


kirsten  -  2012-10-10 15:57:41
jeg vil lige høre om der er nogle der ved hvor mange kcal der er i 1 bolle


Louise  -  2012-07-30 13:56:18
Rigtig gode boller! Jeg havde dog ikke noget fuldkornsspeltmel, så jeg ændrede lidt i opskriften og brugte 500 g. speltmel og 100 g havregryn. De blev superlækre!


micha  -  2012-06-13 12:54:33
almindelig ovn eller `varmluft?


Mette  -  2012-02-26 12:18:01
De smager SÅ godt. Jeg har også lavet dem kun med sigtet speltmel og der smagte de også vild godt, vil prøve at hakke nogle valnødder og tage det i dejen, tror jeg kommer til at smage godt :) 10/10


  -  2011-02-16 19:08:06
Jeg har prøvet at putte hakkede nødder i, det smager rigtigt godt. Ellers nogle dejlige luftige boææer- UHM.


Annette  -  2010-08-02 20:27:52
Rigtig gode lækre boller. Nemme at lave. I stedet for sigtet speltmel brugte jeg hvedemel (jeg havde nemlig ikke det andet).


ljo  -  2010-04-15 21:38:01
Jeg kommer hakkede nødder, ca 1 dl havregryn i det er rigtigt godt.


Lotte B  -  2010-04-01 14:02:33
Hvordan bliver bollerne høje og flotte? Mine hæver til klatkager på max 1 cm. Mere mel, mon?


Bella  -  2009-10-21 19:32:17
Heej... Ville være super dejligt hvis en eller anden ku svare mig SUPER HURTIGT på om man kan lave dem bare med almindeligt fuldkornsmel og måske noget hvedeklid.. ?? PLEASE


Tine  -  2009-05-24 10:15:27
Virkelig god grundopskrift - man kan tilføje fx.kardemomme, kanel, mandler, hørfrø eller erstatte dele af melet med musli, rugmel, havregryn eller andet og få forskellige boller, der alle bliver drøngode.


Anne  -  2009-05-14 23:05:18
Helt vildt gode boller!!!! Jeg bagte dem med Heidis tilføjelser for at reducere mængden af sigtet speltmel og de blev bare helt fantastisk gode både i smag og konsistens. Super god opskrift!


isabella :-)  -  2008-10-18 14:39:22
Super nem dej,dejligt at de kun skal hæve 15min. smager rigtigt godt :-) XD


Heidi  -  2008-09-20 13:07:54
De bliver også rigtig gode hvis man bruger følgende blanding i stedet for det nævnte mel: 225 gram fuldkorns speltmel 100 gram speltflager 100 gram havregryn 125 gram sigtet speltmel. Dejen bliver mere fast og nemmere at forme, og så tror jeg også der er flere fibre i, pga. de hele speltflager og havregrynen.


Andreas  -  2008-06-27 16:39:36
Rigtig god opskrift! Jeg er specielt vild med den korte hævetid. Jeg brugte spelt grahamsmel i stedet hvilket også kan anbefales.


Maria  -  2008-04-16 14:16:08
Til Annabell_XD : Speltmel er en gammel kornsort, som er blevet populær igen. Hvis du bare vil bage boller af almindeligt mel, kan du bare bruge en normal opskrift.. Det er rigelig med opskrifter, hvis du godt kan tåle almindeligt hvedemel!


Annabell _XD  -  2008-03-09 11:50:08
Hvad er speltmel, og kan man ikke bruge hvedemel? Lyder godeXD


Jonna  -  2008-01-03 08:38:35
Særdeles velegnede til diabetikere pga. det høje indhold af fibre.


Laura  -  2007-11-10 14:09:11
Super gode og hurtige speltboller. Kan varmt anbefales. Er også gode til fryseren


christel  -  2007-03-15 12:03:40
Rigtig rigtig gode og lækre boller. Super nemme og lave og selv børnene er vilde med dem.