Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Mørkt rugbrød

Mørkt rugbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 1 Brød
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :

Mørkt rugbrød, billede 4 Mørkt rugbrød, billede 1 Mørkt rugbrød, billede 2 Mørkt rugbrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Gær
3.3 dl. Maltøl 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

1 flaske er 33 cl. eller 3.3 dl.
2 tsk. Honning 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
1 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
400 gram Rugmel, groft 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
125 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pynt:
Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
   


Opskrift:

Gæren udrøres i maltøl. Honning, olie, salt, rugmel og hvedemel tilsættes. Hold lidt af melet tilbage. Dejen tildækkes med et viskestykke og forhæver i ca. 1½ time.

Dejen æltes godt igennem. Dejen formes til et stort brød. Brødet lægges på en bageplade og efterhæver i ca. 45 min.

Brødet snittes på langs med en skarp kniv og pensles med vand.

Rugbrødet bages i ca. 35 min. ved 200 grader C. alm. ovn på næstnederste ovnrille.

Når brødet er bagt, lægges det på en rist og afkøles.

Brødet kan spises, når det er koldt.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (21 stemmer)

Opskriften er vist 89043 gange,
og udskrevet 2177 gange.


Energi:
KJ total 9330 (2221 kcal)
KJ pr. Brød 9330 (2221 kcal)
Vægt ialt 937 gram
Vægt pr. Brød 937 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 995 KJ (237 kcal)
Protein 5.9 gram
Fedt 2.8 gram
Kulhydrat 49.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Anette  -  2018-10-01 10:57:02
Det er rigtigt at brødet flader ud. Jeg prøver også med en lille form næste gang. Det smagte dog rigtigt godt :o)


Sus  -  2018-07-01 13:08:28
Brødet flader ud. Vil prøve at lave det i en form næste gang. Og en halv gang mere.


Linda   -  2014-08-18 17:05:35
I følge Amo indeholder groft rugmel 15 g kostfibre og fuldkornsrugmel 16 g kostfibre. Mange tror fejlagtigt at brød skal indeholde kerner for at der er mange fibre i. Men det er indholdet af skaldele i melet og ikke formalingsgraden, der er afgørende for hvor mange fibre der er i brødet/melet.


Susanne S.   -  2014-03-07 09:59:44
Super godt brød, har prøvet med Hvidt øl som er meget sødt, malt øl fra Vestfyen kan købes i Irma til 6,25, og er ikke så sød.


klaus  -  2011-02-09 23:02:11
Rugmel er altid fuldkorns mens sigtemel er rugmel der har fået sigtet skaldelene fra.


Per  -  2010-01-17 22:18:37
Jeg kender kun groft rugmel og det indeholder alle skaldele, og det mener jeg er det samme som fuldkornsrugmel?


Jonna  -  2008-01-03 08:42:58
Disse brød er uegnede til diabetikere pga. manglende fibre. Brød uden fibre fordøjes for hurtigt og medfører en alt for stor og brat stigning af blodsukkeret. Rugmelet bør erstattes af fuldkornsrugmel.


  -  2007-12-09 19:20:48
Der kan med fordel bruges Hvidtøl istedet for Maltøl,da Maltøl er svær at skaffe. Hilsen Jens/Rasmus