I en terrin sammen blandes: I en terrin sammen blandes:
500
g.
hakket oksenyrefedt500 g. hakket oksenyrefedt
500
g.
brødkrumme500 g. brødkrumme
250
g.
hvedemel250 g. hvedemel
250
g.
skrællede og hakkede æbler250 g. skrællede og hakkede æbler
250
g.
Malaga-druer korender og Smyrna-rosiner250 g. Malaga-druer korender og Smyrna-rosiner
60
g.
appelsinskal kandiseret skåret i små tern60 g. appelsinskal kandiseret skåret i små tern
60
g.
citron skal kandiseret skåret i små tern60 g. citron skal kandiseret skåret i små tern
60
g.
cedrat ( sukat ) skal kandiseret skåret i små tern60 g. cedrat ( sukat ) skal kandiseret skåret i små tern
60
g.
ingefær60 g. ingefær
120
g.
hakkede mandler120 g. hakkede mandler
250
g.
puddersukker250 g. puddersukker
saften og den hakkede skal af ½ appelsin og ½ citron saften og den hakkede skal af ½ appelsin og ½ citron
12
g.
blandede krydderier m. rigeligt kanel12 g. blandede krydderier m. rigeligt kanel
3
æg3 æg
1.5
dl.
Cognac eller rom1.5 dl. Cognac eller rom
2
dl.
stout ( engelsk øl )2 dl. stout ( engelsk øl )
Såvidt muligt bør frugten forud være gennemtrukket af den flydende tilsætning. Såvidt muligt bør frugten forud være gennemtrukket af den flydende tilsætning.
Opskrift:
Det hele sammenblandes godt og kommes i hvide fajance skåle, uden fod og med fremstående kant. Massen trykkes sammen og dækkes med en serviet, indsmurt med smør og drysset med mel, som forneden bindes sammen i en knude. Buddingen koges ved damp eller i kogende vand i 5 à 6 timer. Når buddingen skal serveres, overhældes den med varm cognac eller rom.
Serveres med Sabayon med rom eller smør med cognac.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 2.5
(5 stemmer)
Opskriften er vist 11848 gange, og udskrevet 111 gange.
Kommentarer
Kimo - 2017-12-31 09:58:21 Så mangler vi bare at finde ud af hvor i alverden vi skal finde 500g Oksenyrefedt ?
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider