blandet bær og frugter250 g. blandet bær og frugter
1
dl.
past. æggeblommer1 dl. past. æggeblommer
1
dl.
hvidvin eller mousserende vin1 dl. hvidvin eller mousserende vin
0.5
dl.
sukker0.5 dl. sukker
0.5
stang vanille0.5 stang vanille
evt.
frugtlikør evt. frugtlikør
Opskrift:
Bær og frugter renses, og eventuelle sten fjernes. Frugterne skæres i stykker, så de har samme størrelse som bærrene.
Æggeblommer samt vin og sukker piskes sammen, og det legeres over vandbad til en tyk og cremet konsistens. Den smages til med vanillemarv og eventuelt lidt frugtbrændevin.
Bær og frugter blandes og skylles eventuelt i lidt mousserende og fordeles derefter i fem dybe tallerkner.
Derefter fordeles saucen over bærrene, og de gratineres under grill eller med en gasbrænder i cirka 2 1/2 minutter, sådan at der dannes en gylden farve på toppen.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4
(3 stemmer)
Opskriften er vist 10650 gange, og udskrevet 167 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider