fint knuste Digestivekiks 200 g. fint knuste Digestivekiks
75
g.
smeltet smør 75 g. smeltet smør
1
spsk.
sukker 1 spsk. sukker
1
stor knsp. stødt kanel eller kardemomme1 stor knsp. stødt kanel eller kardemomme
Fyld: Fyld:
6
æggeblommer ( fra store æg ) 6 æggeblommer ( fra store æg )
125
g.
sukker125 g. sukker
1
dl.
og 1-2 spsk. friskpresset limesaft 1 dl. og 1-2 spsk. friskpresset limesaft
1
spsk.
revet limeskal1 spsk. revet limeskal
4
æggehvider ( fra store æg ) 4 æggehvider ( fra store æg )
60
g.
sukker60 g. sukker
Opskrift:
1. Læg tilklippet bagepapir i bunden af en springform (24 cm) . Bland piedejen, og tryk den fast på bunden af formen og lidt op ad siden. Bag bunden 10 min ved 175 grader, og lad den blive kold.
2. Rør æggeblommer, sukker og limesaft sammen i en skål. Sæt den over en gryde med hedt vand, og opvarm massen under piskning.
3. Bland limeskal i den tykke creme, og tag den op af vandbadet.
4. Pisk æggehvider stive med sukker, bland marengsmassen i cremen , og fordel den på den bagte bund. Bag kagen ved 175 grader i 15 min. Afkøl den , og frys den i springformen.
Denne lime-pie er en dejlig og meget praktisk gæstedessert. Den skal nemlig laves på forhånd , gerne flere dage før brug. Opbevares i fryseren, tages ud af kulden 10 min før servering og pyntes med et tykt lag flødeskum og revet øko limeskal ell revet chokolade. Det raffinerede ved fyldet er dets lækre konsistens. Limemoussen fryser ikke til en fast blok, smager frisk som en is og har en dejlig cremet konsistens.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.6
(8 stemmer)
Opskriften er vist 13761 gange, og udskrevet 420 gange.
Kommentarer
qennie - 2010-10-08 15:09:44 puha cremen er godt nok lang tid om at blive tyk, hvis den i det hele taget bliver det. har nu ventet i ca 1/2 time :-/
lion09 - 2008-09-11 09:54:40 dejligt knasende sød og mundløbende
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider