Surdej ( en god stor kop ) Surdej ( en god stor kop )
600
g.
Skårne rugkerner600 g. Skårne rugkerner
150
g.
Rugmel150 g. Rugmel
750
g.
Hvedemel750 g. Hvedemel
B: B:
5
dl.
Lunken vand5 dl. Lunken vand
3
spsk.
groft salt3 spsk. groft salt
1
kg.
Rugmel1 kg. Rugmel
Opskrift:
A:
blandes sammen i en stor gryde/skål og hviler tildækket i 12 - 24 timer.
B:
blandes i A. En god stor kop surdej tages fra i et glas og dækkes med groft salt. Låg sættes på og sættes i køleskab.
( Surdejen skal helst benyttes inden 1½ md. ).
Resten af dejen fordeles i to 2½ l. forme og hæver ca. 2 - 6 timer.
Bages 1½ time ved 200 gr. på nederste rille.
Tages ud af formene og sættes på risten med bunden opad. Bages videre i 10 min.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.3
(8 stemmer)
Opskriften er vist 13347 gange, og udskrevet 337 gange.
Kommentarer
Jens Hansen - 2008-09-19 16:12:00 Jeg bruger stegetermometeret, når jeg bager rugbød og franskbrøde, når det viser 95 grader er brødet bagt.
Jens Hansen - 2008-05-21 17:16:41 Brødet er rigtigt godt, man kan variere kerner med hørfrø eller semsam frø evt.kombinere.
Jeg vil anbefale at der bruges
3 l. forme idet brødet hæver meget.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider