Rugbrød på surdej

Rugbrød på surdej, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Brød

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :

Ingredienser:
 A:
15 dl.Lunken vand
 Surdej ( en god stor kop )
600 g.Skårne rugkerner
150 g.Rugmel
750 g.Hvedemel
 
 B:
5 dl.Lunken vand
3 spsk.groft salt
1 kg.Rugmel
 
Opskrift:
A:
blandes sammen i en stor gryde/skål og hviler tildækket i 12 - 24 timer.

B:
blandes i A. En god stor kop surdej tages fra i et glas og dækkes med groft salt. Låg sættes på og sættes i køleskab. ( Surdejen skal helst benyttes inden 1½ md. ).

Resten af dejen fordeles i to 2½ l. forme og hæver ca. 2 - 6 timer.

Bages 1½ time ved 200 gr. på nederste rille. Tages ud af formene og sættes på risten med bunden opad. Bages videre i 10 min.


karakterer:
Opskriften er vist 13562 gange,
og udskrevet 339 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Jens Hansen  -  2008-09-19 16:12:00
Jeg bruger stegetermometeret, når jeg bager rugbød og franskbrøde, når det viser 95 grader er brødet bagt.

Jens Hansen  -  2008-05-21 17:16:41
Brødet er rigtigt godt, man kan variere kerner med hørfrø eller semsam frø evt.kombinere. Jeg vil anbefale at der bruges 3 l. forme idet brødet hæver meget.