Nøddemazarintærte - Toscatærte

Nøddemazarintærte - Toscatærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Nødder - Diverse nødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Nøddemazarintærte - Toscatærte, billede 4 Nøddemazarintærte - Toscatærte, billede 1 Nøddemazarintærte - Toscatærte, billede 2 Nøddemazarintærte - Toscatærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Dej:
200 g.hvedemel
150 g.smør
50 g.flormelis
1 æggeblomme
 
 Fyld:
100 g.marcipan
100 g.flormelis
100 g.smør
1 æg
25 g.hvedemel
 
 Top:
50 g.hasselnødder
50 g.mandelflager
75 g.sukker
50 g.smør
1 spsk.hvedemel
2 spsk.piskefløde
 
Opskrift:
Rør mel, smør og flormelis sammen til dejen og saml med æggeblomme. Stil den koldt i 30 min.

Rul dejen ud og beklæd en smurt tærteform ca. 24 cm. i diameter.

Rør ingredienserne til fyldet sammen og kom det i bunden og bag i 20 minutter ved 200 grader C. alm. ovn på nederste rille.

Rør ingredienserne til toppen sammen og smelt det sammen i en gryde. Hæld det forsigtigt over og bag færdig ved 200 grader C alm. ovn i 10 min.

Pyntes evt. med smeltet chokolade.


karakterer:
Opskriften er vist 15223 gange,
og udskrevet 388 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Erik  -  2008-11-08 23:12:05
Gud Fader! Man står da ikke i sit køkken og pjatter med 1½ æg. Prøv lige at være lidt praktisk - ellers opfattes en sådan opskrift som noget akademisk. mvh Erik