Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Krydderboller - Krydder

Krydderboller - Krydder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 10 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Krydderboller - Krydder, billede 4 Krydderboller - Krydder, billede 1 Krydderboller - Krydder, billede 2 Krydderboller - Krydder, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 dl. Mælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
50 gram Gær
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

35 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 tsk. Kardemomme, stødt
   


Opskrift:

Mælken lunes, hældes i et fad, og heri opløses gæren. Husk, gæren må ikke varmes med. Mel og de øvrige ingredienser blandes i, og det hele æltes sammen til en ensartet dej, der hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket, ca. 45 minutter.

Form derefter dejen til en kugle, som hviler 2-3 minutter før den formes til en pølse på 30 cm. længde, deles i 8 lige store stykker, der formes til boller. Anbringes på en smurt plade, efterhæver til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket, ca 30 minutter.

Pensles med vand og bages på ovnens midterste rille ved 200 grader C i ca. 15 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.

Når bollerne er kolde, flækkes de og ristes på ovnens midterste rille ved 220 grader C i ca. 6 minutter.

Det er bedst at bage bollerne 1-2 dage i forvejen, det er nemmere at riste daggamle boller end friske.

Tips:

Dybfrysning:
Brødet lægges i en plasticpose eller pakkes ind i aluminiumsfolie eller frysefolie, mens det endnu er håndvarmt, ca. 42 grader C og opbevares i dypfryseren ved -18 i op til 6 måneder.

Optøgning:
I stuetemperatur optøs brødet på køkkenbordet indpakket i fryseembalagen på 40-50 minutter.

847




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 13346 gange,
og udskrevet 199 gange.


Energi:
KJ total 10660 (2538 kcal)
KJ pr. stk. 1066 (253 kcal)
Vægt ialt 909 gram
Vægt pr. stk. 90 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1172 KJ (279 kcal)
Protein 7.5 gram
Fedt 7.0 gram
Kulhydrat 47.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu