Hvid citronkage

Hvid citronkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Varm DessertRet : Varm Dessert - Dessertkager

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
 Bunde:
5 æg
110 g.sukker
110 g.hvedemel
 lidt smeltet, hvid chokolade
 
 Creme:
5 æg
100 g.Flormelis
300 g.hvid chokolade
2 Citroner fintrevet skal og saft heraf
300 g.smør
 
Opskrift:
Til bundene piskes æggene meget grundigt med flormelis til en lys og luftig masse (brug elpisker).
Melet og en lille smule smeltet, hvid chokolade vendes i. (se under cremen)
Dejen fordeles i 2 runde forme på velsmurt bagepapir og bages i ovnen ved 180 grader i ca. 18 minutter.
Lad dem køle lidt af, inden de forsigtigt tages ud.
(de bages nemmest i forme med løs bund).


Cremen:
Æggeblommer og flormelis piskes sejt.
Chokoladen smeltes langsomt over vandbad.
Revet citronskal og saft røres i, og det afkøles let, inden det vendes i æggeblommerne.
Smørret smeltes og afkøles noget, inden det forsigtigt piskes i blandingen.
Til sidst piskes æggehviderne stive og foldes forsigtigt i.

Den ene kagebund lægges i en springform.
Cremen lægges herpå, og den anden bund lægges over.
Kagen bør stå koldt mindst 10 timer inden servering.
Lidt flormelis kan sigtes over kagen som pynt.


Tips:

Når kagen forsigtigt tages ud af formen, kan den udskæres med en varm kniv.
Server den evt. med en ”coulis” af røde bær lagt i bunden af tallerkenen,

En coulis laves f.eks. af hindbær - ved at bærrene hakkes groft med en kniv til en tyk sauce, der smages til med flormelis og evt. lidt citronsaft


karakterer:
Opskriften er vist 18714 gange,
og udskrevet 260 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu