Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Hvid citronkage

Hvid citronkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Varm DessertRet : Varm Dessert - Dessertkager

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
 Bunde:
5 æg
110 g.sukker
110 g.hvedemel
 lidt smeltet, hvid chokolade
 
 Creme:
5 æg
100 g.florsukker
300 g.hvid chokolade
 fintrevet skal og saft fra 2 citroner
300 g.smør
 


Opskrift:

Til bundene piskes æggene meget grundigt med flormelis til en lys og luftig masse (brug elpisker).
Melet og en lille smule smeltet, hvid chokolade vendes i.( se under cremen)
Dejen fordeles i 2 runde forme på velsmurt bagepapir og bages i ovnen ved 180 grader i ca. 18 minutter.
Lad dem køle lidt af, inden de forsigtigt tages ud.
(de bages nemmest i forme med løs bund).


Cremen:
Æggeblommer og florsukker piskes sejt.
Chokoladen smeltes langsomt over vandbad.
Revet citronskal og saft røres i, og det afkøles let, inden det vendes i æggeblommerne.
Smørret smeltes og afkøles noget, inden det forsigtigt piskes i blandingen.
Til sidst piskes æggehviderne stive og foldes forsigtigt i.

Den ene kagebund lægges i en springform.
Cremen lægges herpå, og den anden bund lægges over.
Kagen bør stå koldt mindst 10 timer inden servering.
Lidt flormelis kan sigtes over kagen som pynt.


Tips:

Når kagen forsigtigt tages ud af formen, kan den udskæres med en varm kniv.
Server den evt. med en ”coulis” af røde bær lagt i bunden af tallerknen,

En coulis laves f.eks. af hindbær - ved at bærrene hakkes groft med en kniv til en tyk sauce, der smages til med florsukker og evt. lidt citronsaft







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (7 stemmer)

Opskriften er vist 16711 gange,
og udskrevet 208 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu