Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Fyldt rødspætte

Fyldt rødspætte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : FladFisk - Rødspætte, hel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Fyldt rødspætte, billede 4 Fyldt rødspætte, billede 1 Fyldt rødspætte, billede 2 Fyldt rødspætte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 rødspætter a 4-500 g.
 hvedemel
50 g.smør
 salt
 peber
 
 Fyld:
2-3 dl.hummersuppe eller fond
25 g.smør
1 spsk.hvedemel
100 g.rejer eller andre skaldyr
 
 Tilbehør:
 Grønne asparges eller broccoli
 kartofler
 
 Pynt:
50 g.rejer
 Friskhakket dild
 citroner
 


Opskrift:

Rødspætterne lægges med den mørke side opad der skæres ned langs begge sider af rygbenet og udefter så at fileterne stadig er hæftede. Fileterne vendes udefter og fisken vendes i mel, krydres med salt og peber.

steges på begge sider på en stor pande.

Fyld:
Hummersuppen varmes op. Smør og mel røres sammen til en smørbolle, tilsæt smørbollen til suppe og lad det koge op. Tilsæt piskefløde og smag til med salt og peber. Rejer eller andre skaldyr tilsætte og nu må stuvningen ikke koge mere da rejerne bliver hårde.


Fyldes lægges i lommen på den stegte rødspætte og der pyntes af med friskhakket dild. Server med hvide kartofler og halv citron.

Tips:

I stedet for at stege færdig på panden kan filetterne kan også først brunes 2-3 minutter på hver side til de har fået farve, og så lægges på en bageplade og steges færdig ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 10 minutter.

Spætterne kan brunes af om formidagen og steges færdig til aften.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (8 stemmer)

Opskriften er vist 70839 gange,
og udskrevet 1327 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2016-10-30 08:19:27
Sauce til rejefyld grønsagsbullion tilsmagt med hvidvin,citronsaft,farves med lidt ketchup ,evt lidt vand fra rejserne,men pas på da vandet er meget saltet. Fyld : rejser,asparges og champignon. Benene kan også tages ud : efter filererne er fileret ud til kanten ridses der langs kanten. Rødspætten anrettes på tallerken, der tages benet ud ,og fyldes anrettes på fisken, pyntes med dild,og citron. Dertil serveres kogte kartofler .


mig  -  2013-02-10 21:38:36
man kan også lave det med grønsags buljon, og så tilsætte et 6 dråber fiskesauce, og press lidt under en halv citron i :D mega nice så med lidt under en dåse asparges og 150-180 g rejer :)


Ole  -  2010-03-17 16:30:28
Hummersuppe kan købes færdig lavet bla. har MOU en på frost og mange fiske handler har dem på Dåse.


mig.  -  2009-02-26 21:18:50
Syntes det lyder omfattende at man skal til at lave hummersuppe, for at lave denne ret. Kan man erstatte det med noget andet?