Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kogt torsk med Gudhjemmedyppe

Kogt torsk med Gudhjemmedyppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : TorskeFisk - Hel Torsk

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Lone Birch

Indsendt :


Kogt torsk med Gudhjemmedyppe, billede 4 Kogt torsk med Gudhjemmedyppe, billede 1 Kogt torsk med Gudhjemmedyppe, billede 2 Kogt torsk med Gudhjemmedyppe, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.torsk
 vand så det dækker
1 tsk.salt
5-10 peberkorn efter smag
 
1 stort løg
1 pk.bacon i tern
5 spsk.hvedemel
1.5 dl.sukker
0.5 dl.Eddike
 


Opskrift:

Torsken gås efter for indmad og skæl. Torsken kan koges helt, eller skåret ud i portionsstykker. Lægges i koldt vand og bringes langsom til kogepunktet, den må ikke bulderkoge. Småkoger ca. 15 minutter, skummes jævnligt.

Baconen ristes sprøde på en tør pande, og lægges på fedtsugende papir. Baconfedtet gemmes. Løgene svitses let gennemsigtige i baconfedtet. Drys mel over og rør det sammen, spæd op med fiskebouillon til passende konsistens. Sukker og eddike tilsættes sammen med lidt salt, og smages til.

Halvdelen af baconen røres i saucen, resten bruges til pynt.

Tips:

Bornholmsk egnsret




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (19 stemmer)

Opskriften er vist 41146 gange,
og udskrevet 925 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Hans  -  2019-02-03 16:40:56
Der til drikkes også honningsyp


Martin Skov   -  2016-11-02 02:37:51
Yderst delikat, men er nok mere til sennepssaucen med hårdkogte æg i dagen efter (skidenæg) og små daffelbidder/ansjoser til


frank  -  2013-10-24 14:56:10
er der nogen der nogensinde har smagt maskintorsk ellers har jeg ofskriften hvordan det laves


christian h  -  2008-12-11 02:39:56
en af mine fiske livretter.... Men kan lide sovsen som mellemstærk sennepssovs sammen med løg og bacon


palmqvist2000  -  2008-03-23 14:53:30
Og husk også lige et par laurbærblade.


palmqvist2000  -  2008-03-23 14:45:32
Røget eller saltet og udvandet spæk kan anvendes istedet for bacon. Svits 2-3 skalotteløg i fedtet.