Sherry-nøddekage

Sherry-nøddekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Randformkage

Hovedingrediens : Nødder - Diverse nødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
150 g.smør eller margarine
150 g.sukker
3 æg
200 g.hvedemel
0.5 tsk.bagepulver
50 g.cocktailbær
0.5 dl.sherry
50 g.afskallede groft knuste hasselnødder
 
 Pynt:
10 g.nødder afskallede
 
 Glasur
100 g.flormelis
1 spsk.sherry
1 spsk.vand
 
Opskrift:
Fedtstoffet blødgøres til en konsistens som mayonnaise, og røres godt med sukkeret, hvorefter æggene tilsættes et ad gangen under stadig omrøring. Bagepulveret sigtes sammen med mel, cocktailbær og nødder tilsættes, og det hele røres hurtigt sammen under tilsætning af sherryen.

Massen fyldes i en smurt og raspet randform, der rummer ca. 1½ l. Bages på ovnens nederste rille ved 175 grader C i ca. 30 minutter. Ovnen skal have den retter temperatur fra starten.

Efter bagningen vendes kagen ud på en bagerist eller lignende. Dekoreres med glasur og drysses med knuste nødder, medens glasuren endnu er fugtig.


Afskalning af hasselnødder: Hasselnødderne lægges i en lagkageform eller lignende, anbringes i en ovn ved 200 grader C i 5 minutter. Derved løsnes skallerne, som let fjernes ved gnidning.

Tips:

3 - 710





karakterer:
Opskriften er vist 6500 gange,
og udskrevet 105 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu