skalotte- eller perløg300 g. skalotte- eller perløg
6
cm.
peberrod6 cm. peberrod
3
laurbærblade3 laurbærblade
1
spsk.
konserveringsvæske1 spsk. konserveringsvæske
Opskrift:
Skræl asierne, flæk dem på langs og skrab kernerne ud med en ske. Læg dem med den buede side opad, lagvis med salt. Sæt dem koldt 12 timer. Tag asierne op og tør dem omhyggeligt helt tørre med et rent viskestykke. Læg dem lagvis i en rengjort krukke, med den buede side opad.
Kog lagen sammen af eddike, sukker, løg og krydderier. Tag gryden af varmen, tilsæt konserveringsvæske og hæld den kogende lage over asierne. Læg en tallerken over, så asierne holdes under lagen. Tilbind strak. Smager bedst efter 1 måned.
Tips:
Syltekrydderierne og peberroden fjernes efter 2 mdr., for at asierne ikke skal blive for stærke.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.8
(10 stemmer)
Opskriften er vist 34444 gange, og udskrevet 1036 gange.
Kommentarer
noel - 2015-10-05 14:51:15 Lad ikke lagen være for varm, så bliver de hurtigt klare og bløde, og husk lidt atamon eller andet konservering hvi de skal gemmes ,,, kan sagtens holde sig 1 år og stadig sprøde
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider