Sprøde asier

Sprøde asier, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

SyltningRet : Syltning - Diverse syltning

Hovedingrediens : Grøntsager - Asier

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Lissi Petersen

Indsendt :     

Ingredienser:
7 kg.asier
250 g.groft salt
 
 Lage:
2 l.eddike
9-12 dl.sukker
 dildskærme15-20
1 kogepose bl. syltekrydderier
300 g.skalotte- eller perløg
6 cm.peberrod
3 laurbærblade
1 spsk.konserveringsvæske
 
Opskrift:
Skræl asierne, flæk dem på langs og skrab kernerne ud med en ske. Læg dem med den buede side opad, lagvis med salt. Sæt dem koldt 12 timer. Tag asierne op og tør dem omhyggeligt helt tørre med et rent viskestykke. Læg dem lagvis i en rengjort krukke, med den buede side opad. Kog lagen sammen af eddike, sukker, løg og krydderier. Tag gryden af varmen, tilsæt konserveringsvæske og hæld den kogende lage over asierne. Læg en tallerken over, så asierne holdes under lagen. Tilbind strak. Smager bedst efter 1 måned.

Tips:

Syltekrydderierne og peberroden fjernes efter 2 mdr., for at asierne ikke skal blive for stærke.





karakterer:
Opskriften er vist 39214 gange,
og udskrevet 1166 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-10-05 14:51:15
Lad ikke lagen være for varm, så bliver de hurtigt klare og bløde, og husk lidt atamon eller andet konservering hvi de skal gemmes ,,, kan sagtens holde sig 1 år og stadig sprøde