Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Små grønne agurker

Små grønne agurker, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

SyltningRet : Syltning - Diverse syltning

Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Drueagurk

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Lissi Petersen

Indsendt :





Ingredienser:
5 kg.små grønne drueagurker
 
 Saltlage:
100 g.salt pr. l vand
3 l.eddike
1500 g.sukker
0.5-1 kg.skalotteløg eller perleløg
10 dildskærme
1  kogepose med bl. syltekrydderi
3 fedhvidløg (kan udelades)
1 spsk.konserveringsvæske
 


Opskrift:

Skrub og vask agurkerne grundigt og skyl dem rene i flere hold koldt vand. Skær en tynd skive af hver ende af agurkerne. Læg agurkerne i koldt vand et døgn og sæt dem koldt. Kog en lage af salt og vand i ovennævnte mængdeforhold. Afkøl lagen. Tag agurkerne op af vandet og læg dem i saltlagen et døgn og sæt dem koldt. Tag dem op af lagen og overhæld dem med rå eddike og sæt dem kodt 2 døgn. Hæld ekkiken fra og kog den med pillede løg, sukker, dild, syltekrydderier og evt. hvidløg, til sukkeret er smeltet. Læg agurkerne i en rengjort krukke. Tag ekkikelagen af varmen, tilsæt konserveringsvæske og hæld den over agurkerne. tilbind straks. Efter en måned fjernes syltekrydderierne, ellers bliver augrkerne for stærke. er agurkerne fordelt på flere krukker, lægger man blot posen i den næste krukke. Er drueagurkerne lidt store, skal de også prikkes med en gaffel. Så er det ikke nok at skære endeskiverne af for at holde dem sprøde.

Tips:

Agurker kan være bitre. Smag på hver enkelt agurk ved stilkenden. Tag de agurker fra, som er bitre, salt dem 2 døgn, skyl og tør dem og overhæld dem med rå ekkike, tilsat 1 spsk konserveringsvæske. Sæt dem koldt 4-5 dage, så er den bitre smag som regel trykket ud i lagen. Tag agurkerne op, skyl dem og lad dem dryppe godt af. Smag på dem og sylt dem derefter på almindelig vis. En bitter agurk er nok til at ødelægge en hel krukke. Er skaden sket, kan man lade dem stå 1 måned og se, om bitterstoffet er trukket ud i lagen. Hæld lagen fra, sæt asierne til afdrypning og hæld ny lage over.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (2 stemmer)

Opskriften er vist 8147 gange,
og udskrevet 100 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu