Smørret blødgøres og røres med sukkeret, hvorefter æggene tilsættes et ad gangen, og til sidst blandes mel i, og det hele røres til en ensartet dej.
Dejen hældes i en smurt og melet springform og bages på nederste rille i forvarmet ovn ved 175 grader C i ca 50 minutter.
Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.
Saften fra appelsiner og citron koges sammen med sukkeret og hældes langsomt over kagen, mens den er lunken. Drysses med appelsin- og citronskal.
Tips:
854
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.9
(14 stemmer)
Opskriften er vist 17306 gange, og udskrevet 429 gange.
Energi:
KJ total 18521 (4409 kcal)
KJ pr. Portion 18521 (4409 kcal)
Vægt ialt 1300 gram
Vægt pr. Portion 1300 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1424 KJ (339 kcal) Protein 4.0 gram Fedt 17.6 gram Kulhydrat 42.0 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
laila jette nielsen - 2010-02-26 21:08:49 kagen er meget lækker jeg bagte den selv som barn men har ikke kunne finde opskrifte siden så nu vil jeg prøve den igen efter mange år
jens nørgaard - 2009-02-09 16:36:10 jeg bagte kagen forleden og tog den med ned til min bankrådgiver, som kunne dele den med kollegaerne til eftermiddagskaffen. Den gjorde så stor lykke, at finanskrisen for en stund forsvandt. Jeg havde tilladt mig at printe et kort ud, der fulgte med kagen. Ordlyden var: "Det skal nok gå altsammen". Det er siden blevet en talemåde i banken, når noget spidser til.
Kan altså varmt anbefales at tilberede denne kage, som har en perfekt fordeling af sødme og bitterhed. Bravo!!!
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider