Majroesuppe med hvede

Majroesuppe med hvede, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Rodfrugter - Majroe

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Lissi Petersen

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
400 g.nye majroer med top
1 spsk.urtebouillon, pulver
2.5 dl.sødmælk
60 g.fuldkornshvedemel
1 tsk.havsalt
1 knsp.Muskatnød, friskrevet
2 spsk.smør
 
Opskrift:
Majroerne befries for blade. Fine blade befries for grove stilke, skylles og lægges til side. Majroerne skrælles og skæres i ca. ½ cm store terninger. Majroeterningerne koges med 1 l vand og bouillonpulveret i 10 minutter for svag varme og under låg. Fuldkornsmelet røres ud i mælken, blandes i den let kogende suppe og koges med under låg i yderligere 5 minutter. Majroebladene hakkes fint. Suppen smages til med lidt salt og reven muskat, og smørret røres i. Suppen anrettes og drysses med de hakkede majroeblade.

Tips:

I stedet for majroer kan man bruge små nye hvide roer. Da roetoppen ikke er velegnet som grønt drys, drysses suppen i stedet til sidst med snittet purløg. 1 protion: ca. 620/150 kcal - 6 g protein - 7 g fedt - 16 g kulhydrat. Tilberedning: 40 minutter





karakterer:
Opskriften er vist 13401 gange,
og udskrevet 227 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-08-11 15:03:30
Dejlig suppe! På andendagen blendede jeg suppen. - Dét virker! Det vil jeg gøre fra start, før melet kommer i, næste gang jeg laver den. :-)