Rungstedtærte

Rungstedtærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Ingredienser:
500 g.hvedemel
350 g.koldt smør eller margarine
75 g.sukker
75 g.gær (1½ pakke)
3 æg
 
 Fyld:
25 g.marcipanmasse rørt med 1 dl. vand
 - eller remonce:
125 g.smør/margarine rørt med 125 gr. sukker
 
 Pynt:
25 g.mandler
25 g.groft sukker
 æggestrygelse
 
Opskrift:
Gæren opløses i æggene, og æg, mel og de øvrige ingredienser æltes til en ensartet dej.

2/3 af dejen rulles ud i bradepandens størrelse ca. 30x40 cm. En smurt bradepande beklædes med dejen, som trækkes et par cm. op ad siderne. Fyldet smøres jævnt over hele dejstykket.

Resten af dejen rulles ud til ca. bardepandestørrelse ca. 30x40 cm. og skæres i strimler med en klejnespore og lægges over fyldet. Efterhæver til dobbelt størrelse et lunt sted, tildækket.

Kagen stryges med æggestrygelse, og drysses med hakkede mandler og groft sukker.

Bages ved 220 grader C i ca. 15 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.

Tips:

800


karakterer:
Opskriften er vist 13960 gange,
og udskrevet 234 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu