koldt smør eller margarine 350 g. koldt smør eller margarine
75
g.
sukker 75 g. sukker
75
g.
gær (1½ pakke) 75 g. gær (1½ pakke)
3
æg 3 æg
Fyld: Fyld:
25
g.
marcipanmasse rørt med 1 dl. vand 25 g. marcipanmasse rørt med 1 dl. vand
- eller remonce: - eller remonce:
125
g.
smør/margarine rørt med 125 gr. sukker 125 g. smør/margarine rørt med 125 gr. sukker
Pynt: Pynt:
25
g.
mandler 25 g. mandler
25
g.
groft sukker 25 g. groft sukker
æggestrygelse æggestrygelse
Opskrift:
Gæren opløses i æggene, og æg, mel og de øvrige ingredienser æltes til en ensartet dej.
2/3 af dejen rulles ud i bradepandens størrelse ca. 30x40 cm.
En smurt bradepande beklædes med dejen, som trækkes et par cm. op ad siderne.
Fyldet smøres jævnt over hele dejstykket.
Resten af dejen rulles ud til ca. bardepandestørrelse ca. 30x40 cm. og skæres i strimler med en klejnespore og lægges over fyldet.
Efterhæver til dobbelt størrelse et lunt sted, tildækket.
Kagen stryges med æggestrygelse, og drysses med hakkede mandler og groft sukker.
Bages ved 220 grader C i ca. 15 minutter.
Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.
Tips:
800
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4
(2 stemmer)
Opskriften er vist 13461 gange, og udskrevet 232 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider