Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Vegansk ris a la mande

Vegansk ris a la mande, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Varm DessertRet : Varm Dessert - Diverse Varme desserter

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Grødris

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Joanna

Indsendt :





Ingredienser:
 grødris
 mandelmælk
 vanillestang
 sukker
 salt
 cashewnødder
 mandler
 


Opskrift:

Lav først mandelmælk: 200 gr. mandler lægges i blød i rigeligt vand natten over. Iblødsætningsvandet hældes fra og mandlerne blendes i rent vand og sies, evt. med et tyndt klæde i sien. Mandlerne blendes med rent vand flere gange, 200 gr. mandler kan give 3 liter mandelmælk. 2½ dl. grødris pr. liter mandelmælk koges i 45-60 minutter, indtil konsistensen er rigtig. Mandelmælk tykner ikke som komælk, derfor den højere mængde grødris end sædvanligt. Mens grøden er varm røres 3 spsk sukker eller sirup pr. liter mandelmælk og 1 tsk salt pr. liter mandelmælk i. Grøden køler af. 3 dl. mandelmælk blendes med en håndfuld cashewnødder (usaltede, uristede!) og indholdet af 1 stang vanille, til massen bliver tyk og glat. Denne mængde passer til grød kogt på 1 liter mandelmælk, har man kogt mere, ganger man blot op. Cashewnødde-"fløden" røres i grøden, og vips, ris a la manden mangler blot at få smuttede, hakkede mandler blandet i. Mandlerne smuttes ved at koge dem i 2 minutter, hvorefter de overhældes med koldt vand, smuttes fri for den brune hinde, hvorefter de hakkes. Evt i food processor, hvis portionen overskrider ens hakke-grænse. :-)

Tips:

Dette er en ris a la mande, som tager kegler - også hos svigerforældrene, der ellers er føler at vegansk mad er noget sært noget. Hvis man kan få friske kirsebær til sovsen, bliver den pragtfuld, hvis man udover sukker tilsætter en (halv) citron skåret i både, samt en (halv) flækket vanillestang. Kog ikke for længe. Den er specielt lækker, når bærrene har bid. (Husk at koge stenene med (i en separat pose) Ris a la manden spises kølig, men ikke køleskabskold, og saucen skal være lun.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 6587 gange,
og udskrevet 76 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu